Η Visa ανακοίνωσε τα τριμηνιαία της αποτελέσματα την Τρίτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση καταγράφηκε αύξηση 21% στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, λόγω της ανάκαμψης των καταναλωτικών δαπανών μετά τη χαλάρωση των περιορισμών για τον COVID-19 σε όλο τον κόσμο.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξάνονται φέτος παρά την έξαρση της Όμικρον τον Ιανουάριο, καθώς οι άνθρωποι αναπληρώνουν τον χαμένο χρόνο ταξιδιών, αγορών και του φαγητού σε εστιατόρια.

Η Visa – η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών στον κόσμο – είπε ότι οι όγκοι πληρωμών αυξήθηκαν κατά 17% το τρίμηνο, με τους διασυνοριακούς όγκους να αυξάνονται κατά 38%.

“Οι επιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον ήταν βραχύβιες και η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη που ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου έτους συνεχίστηκε”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Άλφρεντ Κέλι στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 1,7 δολάρια ανά μετοχή, από 3 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,38 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο ένα ποσό 1,65 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία της IBES από τη Refinitiv.