Ενώ η αγορά είχε στραμμένη την προσοχή της στις μετοχικές ανακατατάξεις στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, μετά τις χθεσινές …αψιμαχίες στο ταμπλό, η  πλέον ενδιαφέρουσα είδηση από τη χθεσινή διαδικτυακή εκδήλωση της ΑΚΤΩΡ για τα τεκταινόμενα του ομίλου είχε να κάνει με το real estate.

Eρωτηθείς σχετικά, ο  εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Άκτωρ και της R.E.D.S. κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος ανέφερε για το πολυσυζητημένο project του Καμπά ότι τα σχέδια  αλλάζουν λόγω της πανδημίας και πιθανότατα δε θα περιλαμβάνουν το επιχειρηματικό πάρκο, άνω των 200 εκατ. ευρώ, που σχεδιαζόταν όλο το προηγούμενο διάστημα.

  • Για το project Καμπάς ο δρόμος φαίνεται ότι περνά μέσα από την οικιστική χρήση, ενώ για τη στροφή αυτή μάλλον υπάρχουν και επαφές με το εξωτερικό. 

Στην αγορά ακούγεται οτι οι αμερικανικές εταιρείες Hines και Henderson ενδιαφέρονται να φτιάξουν ένα μεγάλο κλειστό συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στα 315 στρέμματα των ιστορικών οινοποιείων Καμπά που ανήκουν στη REDS του ομίλου Ελλάκτωρ.

…ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η εκποίηση, η ΑΜΕΜ και οι αγοραστές

H ΑΚΤΩΡ με όχημα ένα σύνολο έργων αξίας που αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, ενώ παραμένει στη Ρουμανία και αποχωρεί από άλλες διεθνείς αγορές που κρίνει ζημιογόνες χωρίς ωστόσο να λέει αντίο για πάντα.

Οι κύριοι τομείς που θα φέρουν κέρδη στην εταιρία είναι τα δημόσια έργα, οι ΣΔΙΤ και οι παραχωρήσεις, στα οποία σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΑΚΤΩΡ “θα πρωταγωνιστήσει”