Την ειδική σχέση της  Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα- HDB αποκάλυψε η συνέντευξη του Αντιπροέδρου της ΕΙΒ Κριστιάν Κέτελ Τόμσεν στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο ισχυρός άνδρας της ΕΤΕΠ  αποκάλυψε πως το 2020 αποτέλεσε μια χρονιά ρεκόρ για την σχέση της ΕΤΕΠ με την Ελλάδα, αφού η συνολική χρηματοδότηση για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις ξεπέρασε τα 2,8δις €.

Επιπλέον ανακοινώθηκε  το σχέδιο της  Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να διαθέσει πρόσθετα κεφάλαια ύψους 400.000.000€ για την ενίσχυση των δράσεων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (HDB) , η οποία έχει αναλάβει ένα πολυδιάστατο ρόλο με κύρια αποστολή την διευκόλυνση της πρόσβασης των Ελληνικών επιχειρήσεων σε τραπεζική χρηματοδότηση.

Υπενθυμίζεται πως Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα -HDB έχει πετύχει κατά την περίοδο της πανδημίας μια εντυπωσιακή μεγέθυνση, αφού από τα 280εκ€ που είχε υπό διαχείριση το  Μάρτιο του 2020, σήμερα τα υπό διαχείριση κεφάλαια έχουν ξεπεράσει τα 8δις€.

Ταυτόχρονα έχουν χορηγηθεί περισσότερα από  34.000 νέα δάνεια, με κατεύθυνση κυρίως μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ μέσω της δράσης της έχουν δημιουργηθεί πολλές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.