Την ειδική σχέση της  Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα- HDB αποκάλυψε η συνέντευξη του Αντιπροέδρου της ΕΙΒ Κριστιάν Κέτελ Τόμσεν στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο ισχυρός άνδρας της ΕΤΕΠ  αποκάλυψε πως το 2020 αποτέλεσε μια χρονιά ρεκόρ για την σχέση της ΕΤΕΠ με την Ελλάδα, αφού η συνολική χρηματοδότηση για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις ξεπέρασε τα 2,8δις €.

Επιπλέον ανακοινώθηκε  το σχέδιο της  Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να διαθέσει πρόσθετα κεφάλαια ύψους 400.000.000€ για την ενίσχυση των δράσεων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (HDB) , η οποία έχει αναλάβει ένα πολυδιάστατο ρόλο με κύρια αποστολή την διευκόλυνση της πρόσβασης των Ελληνικών επιχειρήσεων σε τραπεζική χρηματοδότηση.

Υπενθυμίζεται πως Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα -HDB έχει πετύχει κατά την περίοδο της πανδημίας μια εντυπωσιακή μεγέθυνση, αφού από τα 280εκ€ που είχε υπό διαχείριση το  Μάρτιο του 2020, σήμερα τα υπό διαχείριση κεφάλαια έχουν ξεπεράσει τα 8δις€.

Ταυτόχρονα έχουν χορηγηθεί περισσότερα από  34.000 νέα δάνεια, με κατεύθυνση κυρίως μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ μέσω της δράσης της έχουν δημιουργηθεί πολλές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here