Ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές αλλά και… θανάσιμους εχθρούς αποκτά ο… θαυμαστός κόσμος των κρυπτονομισμάτων, τα οποία -είτε θετικά, είτε αρνητικά – κεντρίζουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Κομβικής σημασίας για την πορεία των κρυπτονομισμάτων υπήρξε φέτος η μεγάλη επένδυση του Έλον Μασκ στο bitcoin, που ανέβασε το πρώτο ψηφιακό νόμισμα σε τιμές ρεκόρ. Η τιμή του ακολούθησε πορεία… roller coaster, προκαλώντας κραδασμούς στις αγορές, έπειτα από το “πισωγύρισμα” του Mr. Tesla και την μετέπειτα “επαναφορά” του σε δηλώσεις υπέρ του bitcoin.

Όμως δεν είναι μόνο ο Έλον Μασκ που ποντάρει στα crypto-currencies. Η τελευταία εξέλιξη αφορά τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Carl Icahn ο οποίος σύμφωνα με το Bloomberg, σκοπεύει να επενδύσει πάνω από 1 δισ. δολάρια σε κάποιο εναλλακτικό νόμισμα.

«Λοιπόν, ποια είναι η αξία ενός δολαρίου; Η μόνη αξία του δολαρίου είναι ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε φόρους. Κοιτάζω ολόκληρο τον κλάδο και πώς μπορώ να εμπλακώ σε αυτόν» δήλωσε ο ίδιος.

Ένας ακόμη μεγιστάνας δήλωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να επενδύσει σε κρυπτονοσμίσματα. Πρόκειται για τον Νορβηγό δισεκατομμυριούχο του κλάδου πετρελαίου, Kjell Inge Rokke. Ο Rokke δήλωσε υποστηρικτής του bitcoin και αποκάλυψε τα σχέδιά του να επενδύσει -αρχικά περί τα 60 εκατ. δολάρια – στο bitcoin.

Η λίστα των επενδυτών ολοένα και μεγαλώνει, και εκτός από μεμονωμένα άτομα κινήσεις αποδοχής κάνουν και όμιλοι κολοσσοί όπως η Mastercard, η Visa και η BlackRock που ανακοίνωσαν ότι θα δέχονται συναλλαγές με bitcoins.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ