Οι Ντάλας Μάβερικς είναι η πρώτη ομάδα του NBA που επιτρέπει στους οπαδούς της ν’ αγοράζουν εισιτήρια για τους αγώνες καθώς και προϊόντα της ομάδας τους, χρησιμοποιώντας το κρυπτονόμισμα Dogecoin.

Η ομάδα δέχεται επίσης το bitcoin, το ethereum και άλλα κρυπτονομίσματα. Η ανακοίνωση αυτή είχε γίνει τον περασμένο μήνα από τον billionaire και ισχυρό άνδρα της ομάδας των Ντάλας Μάβερικς, Μark Cuban, σύμφωνα με τον οποίο, «το Dogecoin δεν είναι η καλύτερη επένδυση στον κόσμο, όμως είναι πολύ καλύτερο από το λαχείο».

Το Dogecoin είναι κρυπτονόμισμα προερχόμενο από το Litecoin (το οποίο προέρχεται από το Bitcoin) που διαθέτει ως σύμβολό του έναν σκύλο ράτσας “Shiba Inu”, από το γνωστό meme του διαδικτύου “Doge”

Ο Cuban μιλώντας στην εκπομπή της Ellen DeGeneres, τόνισε πως η άνοδος αυτού του κρυπτονομίσματος που ξεκίνησε σαν αστείο είναι «η πιο τρελή ιστορία που έχει υπάρξει ποτέ». «Είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να μάθει κανείς και να αρχίσει να κατανοεί τα κρυπτονομίσματα», είπε ο Cuban. «Και ξέρετε κάτι; Θα μπορούσε να ανέβει», πρόσθεσε.

«Και το δεύτερο κομμάτι είναι ότι εάν δεν ανέβει και θέλετε να το ξοδέψετε, μπορείτε να αγοράσετε πράγματα από το κατάστημα των Mavericks», αστειεύτηκε.

Η κεφαλαιοποίησή του διαμορφώνεται περίπου στα 35 δισ. δολάρια, αν και νωρίτερα μέσα στο μήνα είχε φτάσει και στα 50 δισ. δολάρια

Ο Έλον Μάσκ, το φεγγάρι και το Dogecoin

Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η ενασχόληση του δισεκατομμυριούχου (δεύτερος στο κόσμο) που υπόσχεται να μας πάει στον Άρη, Έλον Μασκ, εδώ και αρκετούς μήνες, με το Dogecoin.

O Μασκ δεν χάνει την ευκαιρία να αναφέρει το κρυπτονόμισμα, απογειώνοντας έτσι την αξία του. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στις 15 Απριλίου ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μία μυστηριώδη φωτογραφία, με την περιγραφή: «Doge Barking at the moon».

Tnν επόμενη ημέρα, η τιμή του Dogecoin αυξήθηκε περισσότερο από 100%, με ένα ψηφιακό νόμισμα να κοστίζει, πλέον, 0,37 δολάρια, περισσότερα από ποτέ. Μολονότι δεν έχει εξηγηθεί που οφείλεται αυτή η εμμονή του Mασκ με το συγκεκριμένο crypto, είναι εν τούτοις αξιοσημείωτη η πίστη που δείχνον στα λεγόμενα του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης οι εκατομμύρια followers του. 

Η  ιστορία του Dogecoin

Το Dogecoin δημιουργήθηκε από τον προγραμματιστή και πρώην μηχανικό της IBM Billy Markus. Αρχικά προσπαθούσε να πειραματιστεί με ένα άλλο κρυπτονόμισμα που δημιούργησε με το όνομα “Bells” βασισμένο στο παιχνίδι της Nintendo. Ο σκοπός του ήταν να δημιουργήσει ένα κρυπτονόμισμα που θα απευθυνόταν σε ένα ευρύτερο κοινό από αυτό του Bitcoin, χωρίς να έχει εμπλακεί σε διάφορες αμφιλεγόμενες υποθέσεις.

Την ίδια στιγμή, ο φίλος του Jackson Palmer, ένας εργαζόμενος στο τμήμα μάρκετινγκ της επιχείρησης Adobe Systems, ήταν ο πρώτος που συνέλαβε την ιδέα του Dogecoin, αφού είχε ενθαρρυνθεί από έναν φοιτητή από το Front Range Community College μέσω Twitter να κάνει αυτή την ιδέα πραγματικότητα. Αυτό οδήγησε τον Palmer να συναντηθεί με τον Markus.

Μετά από πολλές αναφορές στο Twitter, ο Palmer αγόρασε το όνομα για την ιστοσελίδα dogecoin.com, η οποία παρουσιάστηκε στον Markus και έτσι ξεκίνησε η συνεργασία τους. Το νόμισμα το παρουσίασαν πολύ σύντομα μετά την δημιουργία του ψηφιακού πορτοφολιού για τα Dogecoins, που προγραμμάτισε ο Markus. Ο ίδιος δημιούργησε το Dogecoin βασισμένο στο υπάρχον νόμισμα Litecoin, το οποίο χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που είναι ακατάλληλος για τον εξειδικευμένο εξοπλισμό εξόρυξης του Bitcoin, κάνοντας το πιο προσιτό σε ιδιοκτήτες απλών συμβατικών υπολογιστών.

Το dogecoin μπορεί να ξεκίνησε σαν αστείο από δύο προγραμματιστές, που προοριζόταν να μην έχει αξία, ωστόσο πλέον η κεφαλαιοποίησή του διαμορφώνεται περίπου στα 35 δισ. δολάρια, αν και νωρίτερα μέσα στο μήνα είχε φτάσει και στα 50 δισ. δολάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here