Σε Μαραθώνιο έχει επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, προωθώντας το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού για το 2021 το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με …μπαράζ συναντήσεων στο εξωτερικό, από χώρα σε χώρα ήδη πριν από το Πάσχα αλλά και μετά.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν πάρει σειρά τα ‘’βαριά χαρτιά’’ του ελληνικού τουρισμού– είχε προηγηθεί πριν το Πάσχα η αμερικανική αγορά και το ταξίδι στις ΗΠΑ, που συγκαταλέγεται στις καλές και ‘’ακριβές’’ αγορές της Ελλάδας με υψηλή δαπάνη ανά τουρίστα.

Τώρα, μετά το ταξίδι της περασμένης εβδομάδας στην πρώτη αγορά εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα, τη Γερμανία, σειρά παίρνει το Ηνωμένο Βασίλειο, η δεύτερη αγορά για τη χώρα μας με 3,5 εκατ. τουρίστες προ κορωνοϊού και πάνω από 1 εκατ. ακόμη και πέρυσι επί του συνόλου των 7,4 εκατ. ξένων επισκεπτών.

Ο κ. Θεοχάρης θα βρίσκεται έως αύριο στο Λονδίνο, που κατέταξε την περασμένη Παρασκευή συνολικά τη χώρα μας στους πορτοκαλί προορισμούς , πράγμα που σημαίνει ότι οι Βρετανοί θα πρέπει με την επιστροφή τους στη χώρα τους να μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών με PCR τεστ την 2η και την 8η μέρα, κι εφόσον το τεστ είναι αρνητικό, η καραντίνα περιορίζεται σε 5 ημέρες.

Στη βρετανική πρωτεύουσα  ο υπουργός Τουρισμού θα συζητήσει για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού για το 2021, με σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων, μεταξύ άλλων, με ανώτατα στελέχη των τριών μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών της Μεγάλης Βρετανίας, British Airways, EasyJet (για τις αεροπορικές πτήσεις αλλά και την πρακτόρευση ταξιδιών) και Jet2 που εξυπηρετούν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο και η συχνότητα των δρομολογίων τους προς τη χώρα μας είναι ιδιαίτερα σημαντική.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ