Γράφει η «ξενοδόχος»

Έστω κι εν μέσω πανδημίας το ενδιαφέρον από αεροπορικές είναι υπαρκτό για το αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας, όπου η ανάπτυξη ανακόπηκε μεν το 2020, αναμένεται ωστόσο να επανέλθει δριμύτερη.

Ακόμη και τώρα, πέραν της Aegean η οποία προσθέτει δρομολόγια εταιρείες όπως οι Jet2, Easyjet, Volotea, British Airways έχουν αύξηση ως προς τη ζήτηση σε σχέση με τις αεροπορικές θέσεις, ενώ νέο δρομολόγιο για τη σύνδεση Θεσσαλονίκη- Μόσχα πρόσθεσε και η S7 Airlines από φέτος.

«Βρισκόμαστε σε επαφές με τις αεροπορικές σε καθημερινή βάση προκειμένου να προσθέσουμε  δρομολόγια, είναι ένας προορισμός που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα», ανέφερε χθές κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής Prodexpo North  ο κ. Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece

  • «Για το 2021 είναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε εκτιμήσεις, οι αεροπορικές καθημερινά παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας και την πρόοδο των εμβολιαστικών προγραμμάτων. Όμως για τη Θεσσαλονίκη, βλέπουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές αεροπορικές.»

Ο κ. Βήλος ανέφερε ότι η αρχική δυναμικότητα του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης ήταν στα 5 εκατ. επιβάτες, το 2019 ξεπέρασε τις δυνατότητές του με μία επιβατική κίνηση λίγο χαμηλότερα των 7 εκατ. επιβατών, ενώ με τις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί (σε σύνολο άγγιξαν τα 100 εκατ. ευρώ) έχει γίνει τέτοια ανάπτυξη υποδομών «όπου μπορούμε να διαχειριστούμε πάνω από 45% του peak του 2019», ποσοστό που μεταφράζεται στο ορόσημο των 10 εκατ. επιβατών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here