Είναι βγαλμένο από το όχι και τόσο απ’ ότι φαίνεται πολύ μακρινό μέλλον, κινείται με πυρηνική ενέργεια και προορίζεται μόνο για δισεκατομμυριούχους και επιστήμονες…

Ο λόγος για το πολλά υποσχόμενο γιοτ Earth 300…

Ο Επιχειρηματίας Άαρον Ολιβέρα παρουσίασε στη Σιγκαπούρη την ιδέα του για την προστασία του περιβάλλοντος που “ακούει” στ’ όνομα Earth 300. Πρόκειται για ένα γιοτ που θα κινείται με πυρηνική ενέργεια και θα προσφέρει δεκαήμερα tours στα οποία επιστήμονες και ακτιβιστές θα έρχονται σε επαφή με εκατομμυριούχους, οι οποίοι, για να ταξιδέψουν,  θα πληρώνουν …3 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας.

Μία ομάδα περιβαλλοντολόγων θα συνοδεύει τους κροίσους, κάνοντας έρευνα για την κατάσταση των ωκεανών. Οι πρώτοι θα ταξιδεύουν δωρεάν, ενώ το υψηλό κόστος θα αφορά μόνο τους τελευταίους.

Ο λόγος που κάθε επιβάτης θα πληρώνει 3 εκατομμύρια, βρίσκεται στο υψηλό κόστος λειτουργίας του σκάφους, καθώς δεν θα επιβαρύνει με κανέναν τρόπο το περιβάλλον. Χρειάστηκαν 6 χρόνια και 5 εκατομμύρια δολάρια για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού του, ενώ το συνολικό του κόστος υπολογίζεται μεταξύ 500 και 700 εκατομμυρίων. Αν όλα πάνε καλά, θα κυκλοφορήσει το 2025, ενώ μέχρι να πάρει την πιστοποίηση για τον πυρηνικό αντιδραστήρα του, θα κινείται σε πρώτο χρόνο με «πράσινα» καύσιμα.

Είναι μία κατασκευή του μέλλοντος με μήκος 300 μέτρων. Η Επιστημονική Σφαίρα των 13 ορόφων και το καμπυλωτό Ντεκ είναι τα πιο προφανή παραδείγματα του εντυπσιακού σχεδιασμού του

Το Earth 300 επειδή θα λειτουργεί με αντιδραστήρα τετηγμένου άλατος, ο οποίος θεωρείται ασφαλής και 100% χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα,  θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα προς την πράσινη, ναυτική ενέργεια. Ουσιαστικά, θα είναι το πρώτο ερευνητικό σκάφος που θα χρησιμοποιεί αυτό το επαναστατικό προωστικό σύστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ