Μετά τις ΒP, Shell και Total, η ταϊλανδέζικη εταιρία PTTOR “ποντάρει” και αυτή με την σειρά της, στον καφέ ως νέα πηγή εσόδων.

Ένα νέο “στοίχημα” θέτει η ταϊλανδέζικη εταιρεία καυσίμων και πρατηρίων καυσίμων PTT Oil and Retail Business (PTTOR), για τα επόμενα έτη. Ο όμιλος-κολοσσός  κάνει στροφή σε άλλες δραστηριότητες, πέραν της βασικής δραστηριοποίησής του, μεταξύ αυτών και η ανάπτυξη δικτύου καφέ στις χώρες που έχει παρουσία. Με δεδομένο ότι η ηλεκτροκίνηση φέρνει τα πάνω-κάτω στην αγορά καυσίμων, οι εταιρείες στρέφονται σε άλλους τομείς προκειμένου να ισοσταθμίσουν τις ενδεχόμενες απώλειες από τον περιορισμό της ζήτησης σε βενζίνη και πετρέλαιο.

Η Jiraporn Kaosawad, Διευθύνουσα Σύμβουλος της PTTOR σε πρόσφατη συνέντευξή της δήλωσε ότι η εταιρεία θέτει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη coffee shops στην Ταϊλάνδη και σε χώρες του εξωτερικού καθώς και άλλα επιχειρηματικά πλάνα που δεν σχετίζονται με την αγορά καυσίμων. Στο πλαίσιο αυτό η PTTOR συνήψε συμβόλαιο συνεργασίας με το Νο1 brand cafe στη χώρα, την Cafe Amazon, για την ανάπτυξη καταστημάτων εντός σταθμών της.

Περισσότερα στο coffeemag.gr