Οι κυβερνήσεις ρίχνουν χρήμα για να επουλώσουν τις πληγές του κορωνοϊού, η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται, το δολάριο υποχωρεί και ο χρυσός παίρνει συνεχώς τα πάνω του. Την ίδια ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Biden υπέγραφε κυρώνοντας σε νόμο το πακέτο τόνωσης των 1,9 τρισ. δολαρίων, η τιμή του χρυσού σκαρφάλωνε για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση στα 1722,7 δολάρια/ουγγιά..

Ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο συνέχισαν να δίνουν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που καθησύχασε τους επενδυτές σχετικά με τον κίνδυνο εκτίναξης των τιμών καταναλωτή στη χώρα.

Η υπογραφή του σχεδίου Baiden είχε αρχικά προγραμματισθεί για σήμερα Παρασκευή, αλλά ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρον Κλάιν είπε ότι μετατέθηκε, καθώς έφτασε στον Λευκό Οίκο αργά το βράδυ της Τετάρτης.

  • «Θέλουμε να κινηθούμε το συντομότερο δυνατό», πόσταρε στο Twitter ο Κλάιν, ενώ για αύριο έχει προγραμματισθεί ο εορτασμός.

Το νομοσχέδιο, ένα από τα μεγαλύτερα μέτρα τόνωσης στην αμερικανική ιστορία, περιλαμβάνει 400 δισεκατομμύρια δολάρια για επιταγές 1.400 δολαρίων και άμεσες καταβολές στους περισσότερους Αμερικανούς, 350 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις, επέκταση της πίστωσης φόρου για παιδιά και αυξημένη χρηματοδότηση για τη διανομή εμβολίων.

Το πακέτο – μαμούθ έρχεται την ώρα που η πανδημία έχει σκοτώσει περισσότερους από 525.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ. Η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου υποχώρησε κατά 3,5% πέρσι, καταγράφοντας τις χειρότερες επιδόσεις της μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Στην Φρανκφούρτη, η  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ΕΚΤ διατήρησε  αμετάβλητα τα επιτόκιά της, περίπου μία εβδομάδα πριν τη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) για τη νομισματική πολιτική.

Η σταθερότητα των επιτοκίων λειτούργησε αποσυμπιεστικά για τις αποδόσεις των ομολόγων, παρέχοντας στον χρυσό περαιτέρω δυναμική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ