Του Βιργίνιου Βουδούρη, Διευθυντή Πιστοποίησης Προσώπων TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η αγορά εργασίας εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και ο ανταγωνισμός για τις θέσεις εργασίας γίνεται ολοένα και πιο έντονος. Σε αυτό το πλαίσιο, η Πιστοποίηση Προσώπων αναδεικνύεται ως καταλυτικός παράγοντας που συνδιαμορφώνει την επιτυχία του ανθρώπινου δυναμικού στην επαγγελματική «σφαίρα».

Η πιστοποίηση προσώπων δημιουργεί οφέλη για τους Εργαζόμενους, διότι εξασφαλίζει:

  • Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα: Η πιστοποίηση ενισχύει το επαγγελματικό προφίλ και προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς οι επιχειρήσεις αναζητούν όλο και περισσότερο εξειδικευμένους  και αξιόπιστους επαγγελματίες για σύγχρονες θέσεις εργασίας.
  • Προσαρμογή στις Τεχνολογικές Εξελίξεις: Οι σύγχρονες θέσεις εργασίας απαιτούν τα σχήματα πιστοποίησης να καλύπτουν το «χάσμα» σε τεχνολογίες αιχμής, όπως οι AI (artificial intelligence), ΙΟΤ (internet of things), VR (virtual reality), AR (augmented reality), UX (user experience) και στοχεύουν παράλληλα στις ανάδειξη των αξιών βιώσιμης ανάπτυξης (Environmental-Social-Governance).

Η πιστοποίηση προσώπων δημιουργεί οφέλη για τις Επιχειρήσεις, διότι συνεισφέρει στην:

  • Επιλογή Καταρτίσεων για Εξειδικευμένες Ανάγκες: Οι εταιρείες επενδύουν σε κατάλληλες καταρτίσεις για τους εργαζομένους τους προκειμένου να δημιουργήσουν σε αυτούς αίσθημα εμπιστοσύνης προς τις εξειδικευμένες δεξιότητες – qualifications.
  • Ενίσχυση Εταιρικής Εικόνας: Η πρόσληψη πιστοποιημένων εργαζομένων, συμβάλει στη βελτίωση της εταιρικής εικόνας και στη ενίσχυση της παραγωγικότητας, καθώς απαιτούνται πλέον ομάδες συνεκτικές, εξειδικευμένες, ευέλικτες και ευαισθητοποιημένες, που οδηγούν στην εκτέλεση έργων αλυσίδας αξίας προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

Καινοτόμα Σχήματα Πιστοποίησης:

Έχει καταστεί σαφές ότι παρατηρείται έντονη έλλειψη εργαζομένων κυρίως στις νέες τεχνολογίες, πλην όμως έλλειψη παρατηρείται και σε τεχνικά επαγγέλματα και χειρωνακτικές εργασίες εν γένει. 

Η μελέτη και ο σχεδιασμός για την εξασφάλιση νέων εργαζομένων, σε ένα περιβάλλον ισότιμων εργασιακών όρων και ευκαιριών για όλους, εντός αλλά κυρίως εκτός συνόρων, είναι ένα πολύ απαιτητικό εγχείρημα, που ενσωματώνει πολλαπλούς παράγοντες για μια ομαλή ένταξη. Οι δεξιότητες και  οι γνώσεις δεν μπορούν παρά να είναι στο προσκήνιο ενός τέτοιου σχεδιασμού. 

Η TÜV HELLAS (TUV NORD) αναπτύσσει καινοτόμα σχήματα πιστοποίησης ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες των πελατών και τις ανάγκες της κοινωνίας. Χρησιμοποιεί δε, σύγχρονα εργαλεία αξιολόγησης και μεθόδους για την επιβεβαίωση της επάρκειας και των ικανοτήτων των πελατών-υποψηφίων της. Οnline τεστ, ανοιχτού και κλειστού τύπου questionnaires, ασκήσεις σεναρίων και αξιολογήσεις πεδίου είναι μερικά από αυτά που συνεισφέρουν στο αξιόπιστο profiling των ανθρώπινων πόρων. Με βάση τα παραπάνω εργαλεία αξιολόγησης, ο φορέας μας προσφέρει Πιστοποιητικά γνώσεων και επάρκειας, ενισχύοντας τα προσόντα του υφιστάμενου αλλά και του μελλοντικού εργατικού δυναμικού.

Καταλήγοντας, η Πιστοποίηση Προσώπων αναδεικνύεται ως βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στη σύγχρονη αγορά εργασίας, προσφέροντας όχι μόνο ευκαιρίες για την επίτευξη προσωπικών στόχων αλλά και βελτιωμένη επιχειρηματική απόδοση και κοινωνική ευημερία. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ