Προσέχουν από τώρα για να …έχουν, στην Κρήτη και υιοθετούν επτά προτάσεις για την ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού στο νησί, από τους πρώτους προορισμούς στη χώρα μας, με τους φορείς να συμφωνούν πλήρως ότι θα πρέπει να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση και να προχωρήσει άμεσα η εφαρμογή τους.

Οι προτάσεις που προέκυψαν στην τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των ανθρώπων του τουρισμού στο νησί, δημάρχων, του Περιφερειάρχη, του εντεταλμένου συμβούλου τουρισμού και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι οι εξής:

  1. Κοινοποίηση παντού, σε χώρες, προορισμούς και ΜΜΕ, για τους κανόνες υπό τους οποίους θα ανοίξει η χώρα μας τον Τουρισμό.
  2. Άνοιγμα προς όλες τις χώρες και εθνικότητες, ακόμη και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις (Αρνητικά Τεστ, PLF κ.λπ.) ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και το χρονικό διάστημα.
  3. Συγκεκριμενοποίηση των πρωτοκόλλων που θα ισχύσουν, στη βάση των ήδη υπαρχόντων και με επανεξέταση άδικων στη βάση τους μέτρων, το συντομότερο, ώστε να διευκολυνθούν άπαντες, στην προετοιμασία και εκπαίδευση των εμπλεκομένων του Τουρισμού.
  4. Άνοιγμα του Συνεδριακού Τουρισμού έστω με πρωτόκολλα ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και το χρονικό διάστημα. Ιδιαίτερα τα ιατρικά συνέδρια για παράδειγμα, τα οποία μπορούν να ανοίξουν αφού έχουν εμβολιαστεί οι υγειονομικοί.
  5. Συνέχιση της υποστήριξης των εταιρειών του Τουρισμού και των εργαζομένων μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση (επιβάλλεται και το άνοιγμα του πλαφόν της επιστρεπτέας προκαταβολής).
  6. Εμβολιασμός των ανθρώπων του Τουρισμού πριν από την έναρξη της σεζόν ώστε να αποκατασταθεί το αναγκαίο επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ αυτών και των επισκεπτών μας.
  7. Χρησιμοποίηση των RAPID TEST. Κατά προτίμηση πριν το ταξίδι, για να αποφευχθούν – όσο είναι δυνατόν – οι αυστηρές διαδικασίες και οι περιορισμοί.

Με την υιοθέτηση, τον ακριβή καθορισμό, τη θεσμοθέτηση και την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων, θα αποκατασταθεί ένα μεγάλο κομμάτι της ανασφάλειας που επικρατεί. Ανασφάλεια που ενισχύεται από την πιθανότητα να καθυστερήσει αρκετά ακόμα η ανοσία της αγέλης, ενδεχόμενο που θα επιφέρει στον τουρισμό της Κρήτης ανεπανόρθωτη βλάβη, εάν δεν γίνουν οι παραπάνω ενέργειες, για την επανεκκίνησή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here