Για την.. τέχνη του νεποτισμού στις οικογενειακές επιχειρήσεις, μίλησε ο καθηγητής Andrea Calabro, IPAG Business School, Academic and Managing Director, IPAG Family Business Institute, στο 5th Family Business Forum, καταρρίπτοντας τον μύθο του πρωτότοκου.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα έρευνας σε περισσότερες από 1.000 οικογενειακές επιχειρήσεις στην Ιταλία, ο κ. Calabro ανέφερε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις όπου ο πρωτότοκος γιος ανέλαβε την ηγεσία της οικογενειακής επιχείρησης απέτυχε, ενώ ιδιαίτερα επιτυχή αποτελέσματα παρουσίαζαν τα δευτερότοκα και γενικά μικρότερα παιδιά, για ψυχολογικούς και κοινωνικούς κυρίως λόγους, όπως ανέλυσε.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η διαδοχή αποτελεί μία.. τρελή διαδικασία διαδοχής, επισημαίνοντας ότι ο νεποτισμός δηλώνει από μόνος του μία δυσλειτουργία και ότι δεν θα πρέπει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης να διστάζει να επιλέξει μεταξύ των παιδιών του, εάν κρίνει ότι κάποιο από αυτά παρουσιάζει τα κατάλληλα προσόντα, χωρίς να είναι το πρωτότοκο. Από την έρευνα επίσης προέκυψε ότι όλο και περισσότερες γυναίκες -κόρες, εμπλέκονται στη διοίκηση οικογενειακών επιχειρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here