« Έχουμε εκπονήσει ένα σημαντικό σχέδιο επιχειρηματικής ανάπτυξης, με σχυρή χρηματοοικονομική εικόνα και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό», αποκάλυψε χθες  ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vantage Towers Greece, Αθανάσιος Έξαρχος.

Σε κοινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου με τον CEO της Vantage Towers Vivek Badrinath ανακοινώθηκε η μεταφορά της δραστηριότητας διαχείρισης και αξιοποίησης των παθητικών υποδομών από την  VICTUS Networks στην Vantage Towers Greece.

Σύμφωνα με τον κ. Vivek Badrinath, διευθύνοντα σύμβουλο της Vantage Towers

«ο κλάδος των παθητικών υποδομών στην Ευρώπη έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης, όπως δείχνει και το παράδειγμα των ΗΠΑ όπου η διείσδυση είναι σήμερα στο 90% από το 80% το 2016 και 59%. Σήμερα η Vantage Towers, έχοντας εισαγχθεί και στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες τηλεπικοινωνιακών υποδομών στην Ευρώπη, με περίπου 82 χιλιάδες πύργους κεραιών (macro-sites) κινητής τηλεφωνίας σε 10 χώρες».

Το χαρτοφυλάκιο της Vantage Towers περιλαμβάνει πύργους και κεραίες τηλεπικοινωνιών σε στέγες κτιρίων, συστήματα διανομής κεραιών (DAS) και μικρές κυψέλες, με την εταιρεία, ενεργώντας ως ανεξάρτητος παίκτης, «να είναι σε θέση να ικανοποιήσει εξίσου τις απαιτήσεις όλων των πελατών στην τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Η Vantage Towers, κατασκευάζει, λειτουργεί και μισθώνει αυτή την παθητική υποδομή στη Vodafone και σε άλλους παρόχους δικτύων, σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ισπανία, η Μ. Βρετανία, η Ιταλία κ.α. «Είμαστε 1 ή νο 2 σε 9 από τις 10 αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε και ειδικά στην Ελλάδα είμαστε νο 1. Είμαστε καλά τοποθετημένοι στην αγορά ώστε να επιτύχουμε περαιτέρω οργανική ανάπτυξη κι έχουμε τις προϋποθέσεις να το επιτύχουμε σε ό,τι έχει να κάνει με τη χρηματοοικονομική θέση του ομίλου. Προχωράμε στις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε σε περαιτέρω συνεργασίες με τους υπόλοιπους παρόχους της αγοράς (Ρουμανία, Ουγγαρία κ.α.)» ανέφερε χαρακτηριστικά χθές ο CEO της εταιρείας.

  • «Είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες και θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει κινητικότητα σε ό,τι έχει να κάνει με εξαγορές- συγχωνεύσεις στην αγορά ανά την Ευρώπη στο κομμάτι του παθητικού εξοπλισμού».

Oσον αφορά την ίδια την Vantage Towers Greece με τη νέα της δομή θα έχει στην ομπρέλα της συνολικά 90 εργαζομένους- οι 71 προέρχονται από την Victus. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο το 100% της Vantage Towers Greece (της κοινής εταιρείας διαχείρισης παθητικής υποδομής για σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα που σύστησαν η Vodafone και η Wind) αποκτήθηκε από την Vantage Towers, θυγατρική του Vodafone Group.

«Από πλευράς χρηματοοικονομικής εικόνας, έχουμε 815 εκατ. ευρώ μετοχικό κεφάλαιο με 126 εκατ. ευρώ έσοδα και 53 εκατ. ευρώ EBITDA, με βάση τα στοιχεία του Μαρτίου», ανέφερε από την πλευρά του για την Vantage Towers Greece ο κ. Εξαρχος. «Η εκτίμηση που κάνουμε είναι ότι είμαστε μέσα στις τοπ 50 εταιρείες στην Ελλάδα όσον αφορά το EBITDA, ενώ ξοδεύουμε περίπου 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, όσον αφορά τις επενδύσεις, φόρους κ.α.. Είμαστε νο 3 χώρα στο γκρουπ της Vantage Towers.

Η εταιρεία έχει αυτή την στιγμή πάνω από 5.200 πύργους κεραιών σε όλη την Ελλάδα, από Οθωνούς μέχρι Καστελλόριζο, συντελεστή 1,7 (μέσο όρο) όσον αφορά τους ενοικιαστές που βρίσκονται σε κάθε πυλώνα, περίπου 20 διαφορετικούς χρήστες εκ των οποίων οι δύο μεγαλύτεροι είναι οι Vodafone και Wind καθώς επίσης και 6.500 συμβόλαια με εκμισθωτές σε όλη την Ελλάδα. Στους χρήστες περιλαμβάνονται ακόμη η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, η Digea κ.α.. Θέλουμε να επεκτείνουμε τις θέσεις που έχουμε στην Ελλάδα, ενώ μοιραζόμενοι τις παθητικές υποδομές και λειτουργώντας ανεξάρτητα μπορούμε να συμβάλλουμε παράλληλα και στο κομμάτι της πιο «πράσινης» ατζέντας. Οσον αφορά την ανάπτυξη για τους χώρους, εννοείται ότι είναι στα πλάνα μας και προκύπτει εκ των πραγμάτων λόγω και των επενδύσεων που έχουν δρομολογήσει οι βασικοί μας χρήστες όπως άλλωστε και από την ανάπτυξη του δικτύου 5G- παράμετροι που θα ωθήσουν σε περαιτέρω ανάπτυξη και στις υποδομές στην Ελλάδα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here