Η Deloitte Ελλάδος, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία KBVL, μέλος του διεθνούς δικτύου Deloitte Legal, συμμετείχαν ενεργά στην ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού της Vantage Towers Greece, παρέχοντας φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες αντιστοίχως.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού, διενεργήθηκε σε δύο διαδοχικά βήματα αφενός συγχώνευση δι’ απορρόφησης της Crystal Almond Towers Μ.Α.Ε. και αφετέρου συγχώνευση δια εξαγοράς της Vodafone Greece Towers A.E. από τη μητρική εταιρεία αυτών Vantage Towers Greece εντός χρονικού διαστήματος 10 μηνών.

Ο εταιρικός μετασχηματισμός της Vantage Towers Greece συνδέεται με το ευρύτερο πλαίσιο δράσεων του Ομίλου Vodafone Group Plc, που έχει ως στόχο τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των παθητικών υποδομών κινητής τηλεφωνίας, μέσω της συνεργασίας δύο κορυφαίων εταιρειών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, των Vodafone και Wind, την αξιοποίηση των υποδομών τους, την απελευθέρωση πόρων και την άντληση κεφαλαίων για επενδύσεις μεγαλύτερης έκτασης σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα νέας γενιάς, όπως το 5G.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του συγκεκριμένου εγχειρήματος έχει καταστήσει τη Vantage Towers Greece ως τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης παθητικών υποδομών για σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, με παρουσία σε περισσότερα από 5.200 σημεία σ’ όλη την επικράτεια.

 

Η αγορά των παθητικών υποδομών αναπτύσσεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική καθώς πολλαπλασιάζει τις ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης που άπτονται των υποδομών φιλοξενίας, ενώ εξασφαλίζει μεγαλύτερες συνέργειες κλίμακας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here