Γράφει η «ξενοδόχος»

Στην τελική ευθεία στο μακρύ δρόμο των εγκρίσεων εισέρχεται ένα ακόμη μεγάλο τουριστικό project στην πολυσυζητημένη Αθηναϊκή Ριβιέρα για την αναβίωση αυτή τη φορά των Αστεριών Γλυφάδας, μία επένδυση την οποία έχει δρομολογήσει εδώ και μια τριετία και ‘’τρέχει’’ η Grivalia, του ομίλου Eurobank.

Μία από τις βασικές εκκρεμότητες για το έργο είναι και η τελική έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης για το έργο που αφορά το συγκρότημα και την επανάχρηση- εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής μονάδας.

Για σήμερα λοιπόν 20 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η σχετική συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για το μεγάλο project στη Γλυφάδα, εκεί όπου προγραμματίζεται η αναβίωση του παλιού ξενοδοχείου με δυναμικότητα 400 κλινών και φυσικά κατηγορίας 5 αστέρων.

Αν και ο τελικός σχεδιασμός δεν έχει ανακοινωθεί από την Grivalia, το πλάνο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός πολυτελούς resort στην Αθήνα, με την υπογραφή της πολυτελούς αλυσίδας One & Only του ομίλου Kerzner, ενός ακόμη μεγάλου «ονόματος» από το χώρο του τουρισμού πολυτελείας για την προσέλκυση επισκεπτών υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων.

Οσον αφορά την ίδια την επένδυση, αντιστοιχεί σε κεφάλαια ύψους 60 εκατ. ευρώ και στόχος του επενδυτικού σχήματος της Grivalia Hospitality (σ.σ. του ξενοδοχειακού βραχίονα της Grivalia του ομίλου Eurobank) που έχει και την πλειοψηφία στο έργο είναι να δημιουργήσει το πρώτο city resort στην Αθήνα.

Το έργο, πέραν του ξενοδοχείου, περιλαμβάνει σουίτες κι επιπλωμένες βίλες, συγκρότημα spa, αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνες, παιδότοπους, χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης, επιμέρους έργα και εγκαταστάσεις υποδομής, εσωτερικό οδικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης κ.τ.λ..

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα περιελάμβανε την υλοποίηση και την έναρξη λειτουργίας της πρώτης φάσης της επένδυσης για την παραλία από τη θερινή σεζόν του 2019, ωστόσο, από τη μία οι απαιτούμενες εγκρίσεις κι επιπλέον, η έλευση της πανδημίας έχει πάει πίσω τους χρόνους (σ.σ. όπως άλλωστε έχει συμβεί για πλείστα άλλα έργα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here