Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την αναβίωση των «Αστεριών Γλυφάδας«, με το επενδυτικό σχήμα, υπό την Grivalia Hospitality, να εκτιμά ότι από την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αναβίωση του θρυλικού συγκροτήματος.  

Ειδικότερα, προς το τέλος του 2019 αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου από τον ξενοδοχειακό βραχίονα του ομίλου Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ που θα αναλάβει τις εργασίες για τη νέα πολυτελή μονάδα, στη θέση των παλιών εγκαταστάσεων των «Αστεριών».

Τώρα, είναι σε εξέλιξη η πρώτη φάση για το διαγωνισμό και τις εργασίες για τη μεταφορά των υφιστάμενων καταστημάτων ώστε να είναι έτοιμοι οι νέοι χώροι μέχρι το τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου και να ξεκινήσει στη συνέχεια η δεύτερη φάση για το κυρίως τουριστικό συγκρότημα. 

Υπενθυμίζεται εδώ ότι εκμισθώτρια του ακινήτου είναι η Ναυσικά Α.Ε. (ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη διαχείρισης είναι η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), όπου βασικός μέτοχος είναι η Grivalia Hospitality, ενώ με ποσοστό 20% έχει παραμείνει ο όμιλος Παπαθεοχάρη, ο οποίος είχε από πριν εμπλοκή στο έργο. Μετά και τις εξελίξεις της περασμένης Παρασκευής, οπότε εγκρίθηκε από τους μετόχους της Eurobank και της Grivalia, η συγχώνευση με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, η συμμετοχή του 25% της Grivalia στην Grivalia Hospitality αναμένεται να περάσει στην Eurobank. Οσον αφορά τους υπόλοιπους μετόχους του ξενοδοχειακού βραχίονα της Grivalia περιλαμβάνονται επίσης με 50% η βρετανική M&G Investments (ανεξάρτητος βραχίονας επενδύσεων του ομίλου της Prudential), ενώ το 25% ελέγχεται από την ασφαλιστική εταιρεία Eurolife.

Στα Αστέρια, το συνολικό ύψος της επένδυσης αντιστοιχεί (μαζί με το κόστος απόκτησης της Ναυσικά Α.Ε.), σε 90 εκατ. ευρώ για το ακίνητο, όπου κατά το παρελθόν λειτουργούσε το φημισμένο ξενοδοχείο «Αστέρια». Το τελευταίο προβλέπεται να ανακατασκευαστεί πλήρως σε υπερπολυτελές αστικό θέρετρο υπό τη διαχείριση «επιφανούς διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας», όπως αναφέρουν οι επενδυτές.

Η επένδυση περιλαμβάνει το ξενοδοχείο 5 αστέρων και 400 κλινών, σουίτες κι επιπλωμένες βίλες, συγκρότημα spa, αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνες, παιδότοπους, χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης, επιμέρους έργα και εγκαταστάσεις υποδομής, εσωτερικό οδικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, δίκτυα ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με σκοπό, όπως αναφέρεται, «την παροχή υψηλότατου επιπέδου υπηρεσιών φιλοξενίας».

Σύμφωνα με το επενδυτικό σχήμα, η ανακατασκευή του

  • «θα υλοποιηθεί, πρωτίστως με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον, ενώ με την ολοκλήρωση της επένδυσης, θα δημιουργηθεί μία πρότυπη ξενοδοχειακή μονάδα με σαφή αναφορά στο παρελθόν του ιστορικού ξενοδοχείου «Αστέρια», η οποία θα αναδείξει το φυσικό πλούτο της περιοχής, θα αναβαθμίσει σημαντικά το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και θα προσελκύει τουρισμό υψηλού επιπέδου».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here