Έως τις 9 Μαΐου θα πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις επαγγελματιών και επιχειρήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα ‘‘Γέφυρα 2’’.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους θα ενεργοποιήσει την ειδική πλατφόρμα.

Τις κρατικές επιδοτήσεις των περίπου 300 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν περισσότεροι από 100.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις, που θα ενισχυθούν -εφόσον καλύπτουν τα κριτήρια- με έως και 50.000 ευρώ (ή έως 90% επί της μηνιαίας δόσης) για χρονικό διάστημα 8 μηνών, προκειμένου να κρατήσουν το δάνειο τους ενήμερο.

Το νέο πρόγραμμα ‘‘Γέφυρα 2’’ αφορά, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Δηλαδή έχουν υποστεί -20% μείωση κύκλου εργασιών κατά το 2020 συγκριτικά με το 2019. Παρέχει κρατική επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων, για 8 μήνες, σε ποσοστό έως 90%, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρώνεται σε πέντε στάδια.

Στο ίδιο νομοσχέδιο, εκτός από το πρόγραμμα ‘‘Γέφυρα 2’’, έχει συμπεριληφθεί η διάταξη για το ‘‘πάγωμα’’ των επιταγών για επιπλέον 30 ημέρες (δηλαδή για ολόκληρο τον Απρίλιο), αλλά και για το πάγωμα των πλειστηριασμών έως και τις 13 Μαΐου ή έως τις 31 Μαΐου εφόσον πρόκειται για υπόθεση που σχετίζεται με την κύρια κατοικία του οφειλέτη.

Επίσης, προβλέπεται η παράταση των μισθωτηρίων συμβολαίων επαγγελματιών οι οποίοι παρέμειναν κλειστοί κατά τη διάρκεια της πανδημίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here