Με ισχυρή ζήτηση και υπερκάλυψη του ποσού υποδέχθηκαν οι αγορές το ομόλογο της Alpha Bank πιέζοντας χαμηλότερα την απόδοση (επιτόκιο) μέχρι και τα 2,625% όπου και έκλεισε τελικά η τιμολόγηση του ομολόγου.

Το αρχικό επιτόκιο ήταν στο 2,75% και στη συνέχεια υποχώρησε καθώς μία ώρα μετά το άνοιγμα του βιβλίου οι προσφορές ήδη ξεπερνούσαν τα 750 εκ. ευρώ και στη συνέχεια διαμορφώθηκαν στο 1 δις ευρώ, διαμορφώνοντας συνθήκες υπερκάλυψης στο διπλάσιο του ζητούμενου ποσού.

Το κουπόνι της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 2,5%.

Η Αlpha Bank είχε δώσει mandate στις BofA Securities, BNP Paribas, Citi, Commerzbank και Morgan Stanley για να διοργανώσουν την έκδοση.

Πρόκειται για έκδοση senior preferred ομολόγου αναφοράς 6,5 ετών, με δυνατότητα ανάκλησης μετά από 5,5 έτη.

Είναι η πρώτη έκδοση senior preferred τίτλου που πραγματοποιεί η Alpha Bank μετά το 2014 με στόχο την κάλυψη των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων καθώς και την ενίσχυση της διαθέσιμης ρευστότητας.

Το senior preferred ομόλογο της Alpha Bank θα εισαχθεί στην αγορά του Λουξεμβούργου. Έχει λάβει αξιολόγηση Caa1 από την Moody’s με θετικές προοπτικές, και αναμένεται να λάβει αξιολόγηση B+ από S&P.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ