Με τις κορυφαίες διεθνείς εταιρίες συγκρίνεται και φέτος ο Όμιλος ΟΤΕ σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG), καθώς για άλλη μία χρονιά βρέθηκε στους ισχυρότερους διεθνείς δείκτες και πήρε θετικές αξιολογήσεις μαζί με εταιρίες παγκόσμιους ηγέτες.

Συγκεκριμένα ο ΟΤΕ παραμένει για 13η χρονιά βάσει κριτηρίων ESG στη σειρά διεθνών δεικτών FTSE4Good και στη λίστα Best Emerging Performers Ranking από την Vigeo-Eiris της Moody’s ESG Solutions.

Βεβαίως ο ΟΤΕ είναι μια από τις πρώτες εισηγμένες εταιρίες, που περιλαμβάνονται στο νέο δείκτη Athex ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών για τα αποτελέσματά του βάσει κριτηρίων ESG.

«Στον Όμιλο ΟΤΕ από πολύ νωρίς έχουμε επιλέξει τα ζητήματα ESG ως κομβικά στοιχεία της στρατηγικής και της λειτουργίας μας. Η αξιολόγηση και η συμμετοχή του ΟΤΕ σε διεθνείς δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης για άλλη μια χρονιά δείχνει ότι δουλεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ.

Ο OTE συνολικά ανταποκρίνεται σε αξιολογήσεις αναλυτών και συμμετέχει σε σειρά δεικτών, όπως: FTSE4Good, VIGEO-EIRIS Βest Emerging Performers, δείκτης ΑΤΗΕΧ ESG, “Prime” Corporate ESG Performance από ISS-ESG, MSCI ESG Research, CDP για θέματα Κλιματικής Αλλαγής και στο δείκτη 2020 Bloomberg LP Gender-Equality Index (GEI).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here