Ανοδική πορεία διαγράφουν οι τιμές ενοικίασης κατοικιών και διαμερισμάτων την τελευταία περίοδο, με τις αυξήσεις να αγγίζουν το 30-40%.

Για το ζήτημα μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος του Δικτύου «E-real estates» Θέμης Μπάκας  φέρνοντας ως παράδειγμα επιπλωμένη μονοκατοικία 86 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας, oπού το ενοίκιο κόστιζε 500 ευρώ το 2017, ενώ πλέον η τιμή του ανέρχεται στα 650-700 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση των τιμών στα ενοίκια μετά το 2017 στο κέντρο της πρωτεύουσας έχει φτάσει το 30%, ενώ πέριξ του κέντρου σημειώνεται άνοδος τιμών της τάξεως του 10% με 15%.

Κατά τον κ. Μπάκα οι αυξήσεις οφείλονται στην αδυναμία των πολιτών να επενδύσουν στο real estate ένεκα 10ετούς κρίσης, γεγονός που αύξησε κατά πολύ τη ζήτηση στα ενοίκια.

«Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, λίγος κόσμος θέλησε να αγοράσει ακίνητα και όλοι στράφηκαν προς την ενοικίαση, η κτηματαγορά για 10 έτη δεν είχε τη διαθεσιμότητα των ακινήτων που θα μπορούσε να καλύψει την ζήτηση, ήρθαν και τα airbnb με τελικό αποτέλεσμα να πιεστούν οι τιμές»

Παράλληλα, τόνισε ότι η ΕΕ είχε κάνει μια έκθεση το 2016 όπου αναφέρει ότι το 84,6% των ιδιωτικών υπαλλήλων στην Ελλάδα δαπανά 42% του μισθού τους για την αποπληρωμή ενοικίου, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη  το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 28%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here