…Με αφορμή την ….πληροφορία πως, οι (δεσμευτικές) προσφορές για το Grand Hyatt Athens παρέμειναν στα επίπεδα των 230 εκατ ευρώ το ερώτημα μας σε γνώστη του χώρου για το κατά πόσον είναι fair value η ΛΑΜΨΑ στα 769 εκατ €.

Το μεν Grand Hyatt Athens– που ανήκει στην Hines είναι μία μονάδα- η συγκεκριμένη της Λεωφόρου Συγγρού, η δε ΛΑΜΨΑ έχει το ιστορικό Grande Bretagne,το King George, το μισθωμένο και πλήρως ανακαινισμένο Athens Capital-Mc Gallery, τα Hyatt Regency και Mecure Excelsior στο Βελιγράδι.

  • Grand Hyatt vs Lampsa Hellenic Hotels στα 230 vs 769 εκατ ( ! ).

Ομως, με την ΛΑΜΨΑ “ωσεί παρούσα” χρηματιστηριακά εύλογο είναι το ερώτημα τι θα κάνει ο βασικός μέτοχος όσον αφορά λ.χ το free float, την εμπορευσιμότητα κ.α

Ενδεικτικά, στην χθεσινή συνεδρίαση στη μετοχή έγιναν συναλλαγές μόλις 10 τμχ συνολικής αξίας 359 ευρώ.

Εύλογο το ερώτημα για το τι θα κάνει ο Θανάσης Λασκαρίδης, θα προχωρήσει σε διεύρυνση της “ελεύθερης διασποράς” ή θα επιλέξει την οδό της   εξόδου από το ΧΑ.

Η συμμετοχή του ιδίου και των 5 παιδιών του (Χλόη-Μαρία, Κωνσταντίνος, Οδυσσέας- Αντώνιος, Χριστόφορος-Κίμων και Αικατερίνη) εμφανίζεται στο 32,82% και (συνολικά) 25,19% του μετοχικού κεφαλαίου..

Σημειωτέον ότι, από το 2004-2005- όταν έγινε η είσοδος των αδελφών Θανάση και Παναγιώτη Λασκαρίδη– και μέχρι πρόσφατα (2023) έχουν διαθέσει περί τα 280 εκατ- ίδια κεφάλαια τους- για να αποκτήσουν και εδραιώσουν την ηγετική θέση τους στην ξενοδοχειακή βιτρίνα της πλατείας Συντάγματος.