Ανεκτέλεστο έργο ύψους 5 δισ Ευρώ, επικέντρωση στις αγορές Ελλάδας και Ρουμανίας και διαθέσιμη ρευστότητα  85 εκατ. ευρώ από τους βασικούς μετόχους, διαθέτει πλέον η Intrakat μετά την απόκτηση της ΑΚΤΩΡ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου αποκάλυψε ότι το μετρό Θεσσαλονίκης θα “κόψει τα πρώτα εισιτήρια” σ’ ένα χρόνο, τον Νοέμβριο του 2024.

Στη Θεσσαλονίκη ήταν, εξάλλου, και η πρώτη επίσκεψη του ίδιου, μόλις ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ΑΚΤΩΡ, ώστε να βάλει σε τροχιά επιτάχυνση το εμβληματικό έργο για την πόλη.

Στην πρώτη γραμμή μπήκε η ολοκλήρωση των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων και μόλις αυτά ολοκληρωθούν θα ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια με όλα τα συστήματα σε λειτουργία.

Ρουμανία

Κλείνοντας σχεδόν ένα μήνα από την απόκτηση του 100% των μετοχών της ΑΚΤΩΡ, που έκλεισε στις 8 Νοεμβρίου, έναντι συνολικού τιμήματος 110,8 εκατ. ευρώ, ο Όμιλος Intrakat έχει αιμοδοτήσει την ΑΚΤΩΡ με 85 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν ομαλά όλες οι τρέχουσες υποχρεώσεις της εταιρείας. Πρόκειται για ποσό το οποίο είχε ήδη προ-εκτιμηθεί και πρόκειται να ανακτηθεί πλήρως από τον Όμιλο.

Ο κ. Εξάρχου απέκλεισε για διάστημα τουλάχιστον εξαμήνου νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχει ανάγκη αυτή τη στιγμή. Επίσης, σημείωσε πως επί του παρόντος δεν θα προχωρήσουν νέες εξαγορές σε καμία από τις δύο αγορές που ενδιαφέρουν τον Όμιλο Intrakat, δηλαδή την Ελλάδα και τη Ρουμανία.

Ως προς τη Ρουμανία, ειδικότερα, τόνισε πως  ο Όμιλος θα κινηθεί από εδώ και πέρα επιθετικά ως προς τη διεκδίκηση νέων έργων υποδομών, στοχεύοντας σε ανεκτέλεστο που θα φτάσει στο επίπεδο των 2,5 δισ. ευρώ. Ερωτηθείς για το εάν πρόκειται η Intrakat να στραφεί και σε αγορές των Βαλκανίων, απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το πρόβλημα 

Για τη μεγάλη πρόκληση του εργατικού δυναμικού, μίλησε ο κ. Εξάρχου.

Εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκεπτικός ως προς τις διακρατικές συμφωνίες για την «εισαγωγή» προσωπικού από τρίτες χώρες, εκτιμώντας πως δεν είναι αυτή η λύση, καθώς δεν μπορεί να εξασφαλιστεί έτσι το υψηλής ειδίκευσης δυναμικό που χρειάζεται ο κλάδος.

Αντιθέτως, εκτίμησε πως η λύση βρίσκεται στην προσέλκυση του εγχώριου προσωπικού, τόσο με υψηλότερες αμοιβές, όσο και με την εξασφάλιση διαρκούς και ασφαλούς απασχόλησης για το προσωπικό.

Σημείωσε πως αυτό είναι και ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της εξαγοράς της ΑΚΤΩΡ. Η ενσωμάτωση ενός μεγάλου και υψηλής τεχνογνωσίας ανθρώπινου δυναμικού, σε συνδυασμό με ένα ανεκτέλεστο έργων που δημιουργεί στους ανθρώπους την αίσθηση της ασφάλειας και της συνέχειας.

Όπως είπε, το μυστικό είναι να αποπληρώνονται εγκαίρως τα συνεργεία, ώστε να υπάρχει προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ