Στις 27 Μαΐου, ο Henry Kissinger θα γιορτάσει τα 100ά του γενέθλια, έχοντας βάλει την ανεξίτηλη σφραγίδα του στις πολιτικές εξελίξεις του 20ού αιώνα.
Στα 4 χρόνια ως υπουργός Εξωτερικών βοήθησε να δοθεί τέλος στον αμφιλεγόμενο πόλεμο των ΗΠΑ στο Βιετνάμ, να απομακρύνει την Κίνα από τη σοβιετική σφαίρα επιρροής και να σχεδιάσει εκ νέου τα σύνορα πολλών σύγχρονων κρατών, σύμφωνα με άρθρο στο αμερικανικό συντηρητικό περιοδικό National Interest.
Ο Henry Alfred Kissinger, είναι Γερμανο-Αμερικανός πολιτικός, διπλωμάτης, ακαδημαϊκός, καθηγητής πολιτικής επιστήμης και διεθνών σχέσεων και συγγραφέας.
Yπηρέτησε ως 56ος υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, από το 1973 έως το 1977 υπό τους προέδρους Richard Nixon  και Gerald Ford.
Φεύγοντας από τη ναζιστική Γερμανία, ο Kissinger έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1938 ως βιβλιομανής έφηβος, χωρίς κάποια προοπτική.
Τριάντα χρόνια αργότερα διηύθυνε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, αρχικά ως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας και μετά ως υπουργός Εξωτερικών δύο προέδρων, του Richard M. Nixon και του Gerald R. Ford.
Μοιράστηκε το Νόμπελ Ειρήνης το 1973.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ