Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον κόσμο εξακολουθούν να κάνουν διακοπές εργασίας, χρόνια μετά την πανδημία – και αποκομίζουν τα οφέλη. Απ’ότι φαίνεται η τάση αυτή θα μπορούσε να είναι εδώ για να μείνει. Αλλά ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις σε όλο τον κόσμο για εργαζόμενους τηλεργασίας σε διακοπές;

Για να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιλέξουν την καλύτερη πόλη για να περάσουν το workcation(work + vacation) τους, το Compare the Market AU ανέλυσε διάφορους παράγοντες, όπως η ευρυζωνική ταχύτητα, ο αριθμός των χώρων συνεργασίας, τα αξιοθέατα και η τιμή του καφέ.

  • Στην πρώτη θέση της συνολικής κατάταξης βρίσκεται το Λονδίνο, ενώ την πλειοψηφία των 10 πρώτων πόλεων με εντυπωσιακές 5 διαφορετικές πόλεις στην κατάταξη αποτελεί η Ισπανία – η οποία είναι γνωστή ως μία από τις πιο προσιτές χώρες για να ζει κανείς στην Ευρώπη.
  • Η Αθήνα βρίσκεται στην 36η θέση στην Ευρωπαική κατάταξη προσφέροντας από τα περισσότερα αξιοθέατα για εργαζόμενους που θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με δουλειά αλλά χωρίς υψηλή ταχύτητα Internet (35.05Mb/s).

Οι κορυφαίες πόλεις για διακοπές εργασίας στην Ευρώπη είναι οι εξής: