Ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της κυπριακής εταιρείας συμμετοχών EFA Holdings Plc στη Ν.Ε.Α. αγορά του Χ.Α.Κ. (www.neaxak.com), ενώ το μετοχολόγιο της εταιρείας θα τηρείται πλέον στο Κεντρικό Αποθετήριο του Κυπριακού Χρηματιστηρίου.

Η εισαγωγή γίνεται με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης, η Εταιρεία εισάγει προς διαπραγμάτευση 130.500 μετοχές, ονομαστικής αξίας €3,00 με κωδικό διαπραγμάτευσης EΦΑ / ΕFA και ISIN code CY0200171318.

H Εταιρεία δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών στο χώρο της Άμυνας και της Αεροδιαστημικής και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο Πληροφοριακό της, το 2021 παρουσίασε ενοποιημένο κύκλο εργασιών της τάξης των 14,3 εκ. ευρώ και καθαρά μετά φόρων κέρδη 975 χιλ. ευρώ.

Η Εταιρεία θα είναι η 52η εισηγμένη της Ν.Ε.Α., η οποία θα διαπραγματεύεται σε ευρώ και η 54η συνολικά εισηγμένη στην αγορά (ακόμη δύο εταιρείες διαπραγματεύονται σε βρετανικές λίρες).

Η EFA Holdings, αποτελεί τη 18η εταιρεία, η οποία εισάγεται στο ταμπλό της Ν.Ε.Α. με Σύμβουλο Εισαγωγής τον leader της συγκεκριμένης αγοράς, την ελλαδική Capital Markets Experts A.E. (www.camex.gr) .

Σημειώνεται, ότι μέσα στο τρέχον έτος η Capital Markets Experts έχει ήδη δύο εισαγωγές εταιρειών, ενώ ήδη προετοιμάζει για κατάθεση, το προσεχές διάστημα, εταιρεία ελβετικών και κυπριακών συμφερόντων, από τον κλάδο του real estate, με οικιστικό project στο χώρο του Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της Ν.Ε.Α., εξετάζονται αυτή τη στιγμή οι αιτήσεις 5 εταιρειών : Των “Zrees Fraction Plc” και “Mettmann Public Company Ltd” από το χώρο του real estate, της τράπεζας “CDB Bank”, της “Davion Healthcare Plc” η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή και διανομή παγκοσμίως ιατρικών υλικών και της “Upyachting Management Plc” από το χώρο του τουριστικού yachting. Τέλος έχει ήδη εγκριθεί από το Δ.Σ. του Χ.Α.Κ. η εισαγωγή της “Easternmed Real Estate Capital Plc”, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευσή της το επόμενο διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here