Η Collahuasi αναθέτει στη Σωληνουργεία Κορίνθου σύμβαση για την προμήθεια 201 χλμ. αγωγού αφαλατωμένου νερού για το ορυχείο χαλκού της στη Χιλή.

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει, ότι η Compañía Minera Doña Inés de Collahuasi (CMDIC) έχει αναθέσει στην CPW America Co, θυγατρική της Σωληνουργεία Κορίνθου, τον κλάδο σωλήνων χάλυβά της, σύμβαση για την προμήθεια 109.000 τόνων σωλήνων, με εξωτερική και εσωτερική επένδυση, καθώς και την προμήθεια των αντίστοιχων εξαρτημάτων (καμπύλες μορφοποιημένες εν θερμώ – induction bends) για το έργο P186 Fuente Hídrica Complementaria (FHC).

Το συμβόλαιο αφορά περίπου 201 χλμ. σωλήνων χάλυβα ευθείας ραφής βυθισμένου τόξου (LSAW), με διάμετρο 44 ιντσών, που θα περιλαμβάνει εξωτερική επένδυση τριών στρώσεων πολυαιθυλενίου και εσωτερική επένδυση FBE.

Η κατασκευή των σωλήνων θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελλάδα, στη συνέχεια οι σωλήνες θα μεταφερθούν στη Σαουδική Αραβία για εσωτερική και εξωτερική επένδυση και θα παραδοθούν στη Χιλή το 2022 και το 2023 για την τελική εγκατάσταση.

Ο αγωγός αυτός είναι απαραίτητος για το ορυχείο χαλκού προκειμένου να αναβαθμίσει και να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη παραγωγή του. Οι σωλήνες LSAW της Σωληνουργεία Κορίνθου αποτελούν κορυφαία και αξιόπιστη λύση για την Collahuasi και εγγυώνται την επιτυχή ολοκλήρωση ενός έργου παγκόσμιας κλάσης.

Collahuasi

Η Collahuasi είναι μια εταιρεία εξόρυξης και παραγωγής συμπυκνώματων χαλκού και μολυβδαινίου. Τα επίπεδα παραγωγής της, η έκταση και η θέση των ορυκτών της πόρων την κατατάσσουν μεταξύ των έξι μεγαλύτερων παραγωγών χαλκού στον κόσμο και στη δεύτερη θέση στη Χιλή. Διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα χαλκού στον πλανήτη, γύρω στους 10.380 εκατομμύρια τόνους. Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις και τα κοιτάσματα Rosario και Ujinaa της κοινότητας Pica στην Tarapacá αποτελούν την περιοχή Cordillera. Το εργοστάσιο συγκέντρωσης του μεταλλεύματος βρίσκεται στην περιοχή Ujina, από όπου ξεκινά ένα σύστημα αγωγών μήκους 201 χλμ. μέσω του οποίου το συμπύκνωμα χαλκού μεταφέρεται στον θαλάσσιο τερματικό σταθμό Collahuasi. Από αυτό τον χώρο στην Punta Patache, 65 χλμ. νότια της πόλης Iquique, τα προϊόντα αποστέλλονται στις διεθνείς αγορές. Εκεί υπάρχουν και εγκαταστάσεις φιλτραρίσματος μολυβδαινίου και άλλων συμπυκνωμάτων.
Οι μέτοχοί της με εκπροσώπηση στο Διοικητικό της Συμβούλιο είναι η Anglo American plc (44%), η Glencore (44%) και η Japan Collahuasi Resources B.V. (12%). Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.collahuasi.cl

Cenergy Holdings

 

Η Cenergy Holdings είναι μια Βελγική εταιρεία συμμετοχών εισηγμένη τόσο στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών όσο και στο Χρηματιστήριο των Αθηνών, επενδύοντας σε κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες, εστιάζοντας στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση μεταφοράς ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μετάδοσης δεδομένων. Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από την Σωληνουργεία Κορίνθου και την Hellenic Cables, εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αντίστοιχων τομέων ανάπτυξης. Η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σωλήνων χάλυβα για τον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου και σημαντικός παραγωγός κοίλων τμημάτων χάλυβα για τον κατασκευαστικό τομέα. Η Hellenic Cables είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας καλώδια ισχύος και τηλεπικοινωνιών καθώς και υποβρύχια καλώδια για τους προαναφερθέντες τομείς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μας, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.cenergyholdings.com.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ