Θεαματική η χθεσινή-νέα- άνοδος για τη μετοχή της Cenergy Holdings.

Με άλμα +3,72% στα 7,53 ευρώ και μάλιστα με αυξημένες συναλλαγές 261 χιλ. μτχ.

Ηταν η τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο, ανεβάζοντας σε +5,17% τη μεταβολή της τις πρώτες 7 συνεδριάσεις του 2024  και συνολικά σε +133,13% σε διάστημα 52 εβδομάδων (year to year).

Τα 7,53 ευρώ αποτελούν νέα ιστορικά υψηλή τιμή για τη μετοχή της Holding (Σωληνουργεία Κορίνθου-Ελληνικά Καλώδια).

Στο ενισχυμένο ανεκτέλεστο εστιάζει η Πειραιώς Securities που ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 9,25 ευρώ.

Συγκεκριμένα οι αναλυτές της Πειραιώς σημειώνουν πως

  • “…η συνεχιζόμενη ισχυρή ζήτηση για υποβρύχια καλώδια και χερσαίες διασυνδέσεις επέτρεψαν στον όμιλο να συνάψει νέες συμβάσεις που εκτείνονται έως το 2028, ενώ το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο παραγγελιών της Cenergy παρέχει ευελιξία.”

Παρά τις ισχυρές επιδόσεις της μετοχής της Cenergy Holdings το 2023, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η μετοχή παραμένει ένα ελκυστικό αναπτυξιακό story στο θέμα της ενεργειακής μετάβασης, το οποίο δεν έχει αποτιμηθεί στα τρέχοντα επίπεδα.

Στα κύρια σημεία των αλλαγών στην αποτίμηση της Cenergy Holdings, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η δίκαιη αξία για το τμήμα καλωδίων ανέρχεται στα 1,52 δισ. ευρώ και για το τμήμα των χαλυβδοσωλήνων σε 237 εκατ. ευρώ.

Με βάση τις προβλέψεις της, η μετοχή της Cenergy είναι ελκυστικά αποτιμημένη με 7 φορές περίπου σε όρους EV/EBITDA, με σημαντικό discount έναντι των ομοειδών εταιρειών Prysmian και NKT που είναι διαπραγματεύσιμες στις 9 φορές …”

Η χρηματιστηριακή για φέτος αυξάνει τα προσαρμοσμένα EBITDA του ομίλου κατά 20% στα 243 εκατ. ευρώ.