Στις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση που θα κληθεί να εγκρίνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Services and Holdings ενώ δεν αποκλείεται λόγω ελλείψεως απαρτίας, η απόφαση τελικά να ληφθεί την αμέσως επόμενη εβδομάδα.

Όπως δήλωσε ο Γενικός διευθυντής και CFO κ. Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank σε δημοσιογραφική ενημέρωση, η αύξηση κεφαλαίου θα κυμανθεί οριστικά έως 800 εκατ. ευρώ, καθώς αυτό το είναι συγκεκριμένο ποσό που χρειάζεται η Τράπεζα για να υποστηρίξει αφενός την ανάπτυξη της στην Ελλάδα και αφετέρου να πραγματοποιήσει την απόδοση ιδίων κεφαλαίων 10% που υπόσχεται στους μετόχους.
Ο κ. Παπαγαρυφάλλου αποκάλυψε  ότι, το ενδιαφέρον από τις παρουσιάσεις είναι πράγματι μεγάλο, ωστόσο αν η τράπεζα ζητούσε ένα μεγαλύτερο ποσό τότε αυτό δεν θα οδηγούσε και στην απόδοση ίδιων κεφαλαίων που έχει ήδη ανακοινωθεί (10%).

 


O υπεύθυνος του wholesale banking κ. Γιάννης Εμίρης  εξήγησε ότι η Alpha φιλοδοξεί να δανείσει το 25% των κεφαλαίων του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης επισημαίνοντας ότι χει πραγματοποιήσει ήδη προεργασία για το ποιους κλάδους και ποιους πελάτες θα δανείσει.

Η Alpha Bank επιδιώκει να καταλάβει το καλύτερο πιο κερδοφόρο κομμάτι των δανείων ενώ υποστήριξε ότι, η Τράπεζα θα είναι σε θέση να δώσει κάποια δάνεια σε ξένες τράπεζες οι οποίες σταδιακά θα επανέλθουν στην χώρα εξαιτίας της βελτίωσης της επενδυτικής βαθμίδας.

Η κινητοποίηση των κεφαλαίων του RRF θα προκαλέσει νέα πιστωτική ζήτηση η οποία ήδη καταγράφεται και στην σημερινή περίοδο στο κομμάτι των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, όπως τους κλάδους λ.χ των ξενοδοχείων.