Aπό την Τρίτη 31 Μαρτίου έως την Πέμπτη η διαδικασία εγγραφών για το ομολογιακό δάνειο της Premia.

Ακόμη ένα ομόλογο, θα πει κάποιος, και με την πρώτη/πρόχειρη προσέγγιση, έτσι δείχνει.

Ωστόσο, η έκδοση αφορά σε ποσό έως 150 εκατ. ευρώ, με τους Ηλία Γεωργιάδη και Κωνσταντίνο Μαρκάζο να έχουν αναθέσει στο σύνολο του εγχώριου banking την σχετική διαδικασία.

Ως εκ τούτου στην αγορά θεωρείται ως δεδομένος στόχος της διοίκησης
να πιάσει το άνω όριο- δηλαδή τα 150 εκατ. ευρώ- που για ΑΕΕΑΠ είναι μεγάλο ποσό. Και μάλιστα εν μέσω κρίσης.

Η Premia ωστόσο δεν είναι μία τυπική ΑΕΕΑΠ, αλλά εισηγμένη Properties, δηλαδή δραστηριοποιείται σε χώρο ευρύτερο από μία Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων.

Και όντως, έτσι είναι με δεύτερη/πιο ενδελεχή προσέγγιση.

Επίσης, ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι η διάρκεια των ομολογιών, 7ετής που καταδεικνύει την στόχευση της διοίκησης (ως προς τη ωρίμανση απόδοσης) πρακτικά δεν γίνεται για βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση αλλά σε βάθος χρόνου.

Υποθέτω ότι, ο Σουηδικής νοοτροπίας (και στα του επιχειρείν) βασικός μέτοχος, προσβλέπει σε δημιουργία υπεραξίας σταθερής βάσης ενός ολοκληρωμένου real estate growth story.

Και από αυτή την άποψη, το όλο εγχείρημα αξίζει…