Στις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση που θα κληθεί να εγκρίνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Services and Holdings ενώ δεν αποκλείεται λόγω ελλείψεως απαρτίας, η απόφαση τελικά να ληφθεί την αμέσως επόμενη εβδομάδα.

Όπως δήλωσε ο Γενικός διευθυντής και CFO κ. Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank σε δημοσιογραφική ενημέρωση, η αύξηση κεφαλαίου θα κυμανθεί οριστικά έως 800 εκατ. ευρώ, καθώς αυτό το είναι συγκεκριμένο ποσό που χρειάζεται η Τράπεζα για να υποστηρίξει αφενός την ανάπτυξη της στην Ελλάδα και αφετέρου να πραγματοποιήσει την απόδοση ιδίων κεφαλαίων 10% που υπόσχεται στους μετόχους.
Ο κ. Παπαγαρυφάλλου αποκάλυψε  ότι, το ενδιαφέρον από τις παρουσιάσεις είναι πράγματι μεγάλο, ωστόσο αν η τράπεζα ζητούσε ένα μεγαλύτερο ποσό τότε αυτό δεν θα οδηγούσε και στην απόδοση ίδιων κεφαλαίων που έχει ήδη ανακοινωθεί (10%).

 


O υπεύθυνος του wholesale banking κ. Γιάννης Εμίρης  εξήγησε ότι η Alpha φιλοδοξεί να δανείσει το 25% των κεφαλαίων του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης επισημαίνοντας ότι χει πραγματοποιήσει ήδη προεργασία για το ποιους κλάδους και ποιους πελάτες θα δανείσει.

Η Alpha Bank επιδιώκει να καταλάβει το καλύτερο πιο κερδοφόρο κομμάτι των δανείων ενώ υποστήριξε ότι, η Τράπεζα θα είναι σε θέση να δώσει κάποια δάνεια σε ξένες τράπεζες οι οποίες σταδιακά θα επανέλθουν στην χώρα εξαιτίας της βελτίωσης της επενδυτικής βαθμίδας.

Η κινητοποίηση των κεφαλαίων του RRF θα προκαλέσει νέα πιστωτική ζήτηση η οποία ήδη καταγράφεται και στην σημερινή περίοδο στο κομμάτι των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, όπως τους κλάδους λ.χ των ξενοδοχείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ