Αρνητική είναι η πορεία που καταγράφει αυτή την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο να δημιουργούν περαιτέρω πιέσεις.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,28% στις 855,84 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 19,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 16,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,39% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.204,89 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,04% στις 1.010,06 μονάδες.

Το ΧΑ προέρχεται από το +9,96% του Απριλίου, μια επίδοση που είχε δει και τον Ιανουάριο, ενώ ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο των απωλειών προέρχεται από το μηνιαίο +31,35%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος θα παραμείνει στο επίκεντρο και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, όπως και στην ερχόμενη, καθώς το Σάββατο 5 Μαΐου, θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα των stress tests από την ΕΚΤ.

 

Στο ταμπλό τώρα, οι μετοχές των Eurobank, Alpha Bank και Εθνικής σημειώνουν απώλειες πάνω από 2%, ενώ ο ΟΛΠ και η Πειραιώς κινούνται πτωτικά κατά 1,71% και 1,48% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, ΟΤΕ, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ και ΔΕΗ.

Στον αντίποδα, τα αποτελέσματα των ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή οδηγούν τις μετοχές στο +3,76% και +2,15% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Τιτάν, Σαράντη και Μυτιληναίο. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΕΕ, ΟΠΑΠ, βιοχαλκο, ΑΔΜΗΕ, Folli Follie και Aegean. Χωρίς μεταβολή οι Grivalia και Jumbo.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ