Δεκάδες χιλιάδες κόσμου, κατέκλυσαν το κέντρο της Πάτρας για να απολαύσουν πλούσιο θέαμα με αγώνες καρτ και ακροβατικές επιδείξεις από εξειδικευμένους performer. 

Αποστολή στην Πάτρα: Τάκης Πουρναράκης

Το Patras International Circuit for Kart εδώ και έντεκα χρόνια χαρίζει ένα μοναδικό υπερθέαμα, καθώς εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, συνδυάζει κι άλλες ψυχαγωγικές δράσεις και εκδηλώσεις. Μικροί και μεγάλοι φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

Εθιμοτυπική φωτογραφία με όλους τους αθλητές που συμμετείχαν.

 

Τη διοργάνωση τίμησε με την παρουσία του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης ο οποίος εκτός όλων των άλλων τόνισε τη συμβολή ανάλογων εκδηλώσεων στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας που τόσο ανάγκη έχουμε ως χώρα. 

Οι αθλητές της κατηγορίας Mini

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως προάγει το PICK την οδική ασφάλεια είναι οι αγώνες της κατηγορίας Mini  με παιδιά ηλικίας 8-12 ετών. Παιδιά τα οποία φορούν κράνος, γάντια, HANS και γνωρίζουν άριστα να οδηγούν. Αποτελούν δε φωτεινό παράδειγμα για τους συνομηλίκους τους. Νικητής στην κατηγορία Mini ήταν ο Γιώργος Καφαντάρης, απόφοιτος της ακαδημίας καρτ στο Speed Park στον Ασπρόπυργο.  

Την απονομή στην κατηγορία Mini έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος. 

Νικητής στην κατηγορία EKO Senior ήταν μετά από έναν αγώνα με συγκλονιστική εξέλιξη ο 16χρονος Γιάννης Καρδαμάκης, ο οποίος πήρε ως έπαθλο μια συμμετοχή στον αγώνα EKO Racing Dirt Games το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο. Ο συγκεκριμένος αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς Rallycross, γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα το ενδιαφέρον! Η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει από το Σάββατο, οπότε και θα διεξαχθούν τα «Q», δηλαδή οι αναμετρήσεις από τις οποίες θα προκύψουν οι συμμετέχοντες στους ημιτελικούς. 

O Λάμπρος Αθανασούλας, έκανε μια βόλτα με τη διθέσια χωμάτινη φόρμουλα, το EKO PICK GIRL, Ειρήνη Παπαδάκη.   

Οι τελευταίοι θα διεξαχθούν την Κυριακή 29/9, ενώ από αυτούς θα προκύψουν οι οδηγοί που θα περάσουν στους τελικούς των 600 και των 750 κ.εκ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, παράλληλα με τον αγώνα Rallycross για τις χωμάτινες φόρμουλες, θα διεξαχθεί και αγώνας ατομικής χρονομέτρησης για αυτοκίνητα, αλλά και Crosskart. Ο Καρδαμάκης θα αγωνιστεί με χωμάτινη φόρμουλα 600κ.εκ. και πριν απ’ αυτό θα κάνει μια μέρα προπόνηση στο Διαδρόμιο. 

Μαζί μου φέτος στο σχόλιο του αγώνα, ο Γιώργος Λιανός.

Νικητής στην κατηγορία DD2 με τα 2τάχυτα καρτ ήταν ο Νώντας Ζαφειράκης ο οποίος σημείωσε και τον ταχύτερο χρόνο του διημέρου με 37.4sec. Η μ.ω.τ. του νεαρού στη διαδρομή πέριξ της πλατείας Γεωργίου ήταν 86km/h επίδοση τουλάχιστον εντυπωσιακή.

Οι δεκάδες χιλιάδες θεατές απόλαυσαν πλούσιο θέαμα με τους Arrepiado, τον Χρήστο Χατζάρα με την BMW M3, την αγωνιστική Lamborghini Huracan και πολλά άλλα. 

Το βράδυ του Σαββάτου πάνω από 20 χιλιάδες θεατές χειροκρότησαν την Έλλη Κοκκίνου και το Σάκη Αρσενίου σε μια μοναδική συναυλία.

Όλοι οι συντελεστές έδωσαν ραντεβού για το 12ο PICK στους δρόμους της Πάτρας του χρόνου το Σεπτέμβριο.   

Έκλεψε την παράσταση η Lamborghini Huracan

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here