Αρνητικά είναι οι διαθέσεις που κυριαρχούν σήμερα στα ταμπλό των ασιατικών χρηματιστηρίων, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους  στην αύξηση που καταγράφεται στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αλλά  και στην υποχώρηση των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου στις ΗΠΑ.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,27%, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία σημείωσε πτώση της τάξης του 0,28%. Αντίθετα μικρά κέρδη 0,29% κατέγραψε ο ASX 200 στην Αυστραλία.

Απώλειες και στην υπόλοιπη Ασία, με τον Kospi στη Νότια Κορέα να υποχωρεί οριακά κατά 0,09%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,4% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ χάνει 0,76%.

Το Πεκίνο προγραμματίζει να προχωρήσει στην υλοποίηση περισσότερων μέτρων μέσα στο 2018, προκειμένου να μειώσει το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή ανάπτυξης και ανασυγκρότησης (NDRC). Στο πλαίσιο υλοποίησης των μέτρων αυτών, προγραμματίζεται η μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, του κόστους διοικητικής υποστήριξης των επιχειρήσεων, αλλά και των υπηρεσιών που διαμεσολαβούν μεταξύ των επιχειρηματιών και του κράτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ