Το καντόνι Zug της Ελβετίας, το οποίο φιλοξενεί πολλές εταιρείες κρυπτογράφησης και εμπόρους, θα αρχίσει να επιτρέπει στους πολίτες να πληρώνουν φόρους σε Bitcoin και Ether καθώς η αποδοχή ψηφιακών νομισμάτων συνεχίζει να αυξάνεται.

 

  • “Ο φορολογικός διακανονισμός μέσω κρυπτονομίσματος θα είναι διαθέσιμος τόσο σε εταιρείες όσο και σε ιδιώτες έως και 100.000 ελβετικά φράγκα (109.670 $)”, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του καντονίου  σε επίσημη δήλωση την Πέμπτη.

Η περιοχή των περίπου 127.000 ατόμων συνεργάζεται με την χρηματιστηριακή εταιρεία  Bitcoin Suisse AG με έδρα το Zug , ο οποία μετατρέπει το ψηφιακό νόμισμα σε φράγκα και μεταφέρει το ποσό στο κράτος.

Το Zug, το οποίο είναι γνωστό για τους χαμηλούς εταιρικούς φόρους του, δέχεται πληρωμές Bitcoin για ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες από το 2016 και ενέπνευσε το χιονοδρομικό κέντρο του Zermatt να κάνει το ίδιο.

Οι εταιρείες Crypto έχουν επεκταθεί στην Ελβετία χάρη στην ευνοϊκή ρύθμιση και τη θετική στάση της έναντι των ψηφιακών νομισμάτων. Ωστόσο, οι μεγάλες τράπεζες της χώρας, μαζί με τους παγκόσμιους συναδέλφους τους, έχουν μείνει σε μεγάλο βαθμό μακριά από το να προσφέρουν υπηρεσίες βασισμένες σε blockchain σε πελάτες, καθώς η υψηλή αστάθεια και οι ανησυχίες για την ασφάλεια αντισταθμίζουν τις πρόσφατες εμπορικές αυξήσεις.

Τώρα, με το Bitcoin να συσπειρώνεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας και οι ειδικοί να λένε ότι θα μπορούσε ακόμη και να λειτουργήσει ως αντιστάθμιση του πληθωρισμού, οι απόψεις της βιομηχανίας ενδέχεται να αλλάξουν γνώμη ξανά , σύμφωνα με τον ιδρυτή και πρόεδρο του Bitcoin Suisse, Niklas Nikolajsen.

  • «Όλοι νοιάζονται για μια αγορά 0,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε ο Nikolajsen σε συνέντευξή του.
  • «Δεν υπάρχει πλέον τίποτα αμφιλεγόμενο για το εμπόριο Bitcoin. Είναι εντελώς mainstream.”

Τα έσοδα του Bitcoin Suisse ήταν 20,9 εκατομμύρια φράγκα πέρυσι με κέρδος 2,4 εκατομμύρια φράγκα, κυρίως από υπηρεσίες που σχετίζονται με συναλλαγές κρυπτογράφησης. Ενώ η εταιρεία προσφέρει επίσης τις υπηρεσίες της σε τράπεζες με πελάτες που θέλουν να ανταλλάξουν ψηφιακά νομίσματα, το Bitcoin Suisse υπέβαλε πρόσφατα αίτηση για ελβετικές και ευρωπαϊκές τραπεζικές άδειες.

Με μια ευρωπαϊκή άδεια, το Bitcoin Suisse θα μπορεί να στοχεύει ενεργά πελάτες στην ήπειρο, όπου θα επικεντρώνεται κυρίως στη Γερμανία.

  • «Η κύρια πελατειακή μας βάση είναι η Ελβετία, η Γερμανία και η Σκανδιναβία. Αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε στη Γερμανία και δεν μπορεί να έχουμε περισσότερους Ελβετούς πελάτες όταν υπάρχουν δέκα φορές περισσότεροι Γερμανοί », δήλωσε ο Nikolajsen.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Bitcoin Suisse, Niklas Nikolajsen

Niklas Nikolajsen, Bitcoin Suisse-Gruender und Co-CEO & VR-Praesident a

Ο 44χρονος απόδημος από τη Δανία λέει ότι άρχισε να αγοράζει Bitcoin όταν άξιζε  λιγότερο από 1 $.

 

Βαγγέλης Τσάπας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here