του Αλέξη Μητρόπουλου

Με το άρθρο 17 του «μίνι Εργασιακού» που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, ορίζει νέο τρόπο καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων 2020.

  • Ειδικότερα, παραβιάζοντας την ισχύουσα για δεκαετίες Εργατική Νομοθεσία αναφορικά με τον υπολογισμό του ύψους του Δώρου Χριστουγέννων, που ισχύει ευτυχώς ακόμη για τους εργατοϋπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, η κυβέρνηση θέλει να νομοθετηθεί ότι το Δώρο Χριστουγέννων για όσους υπαλλήλους μπήκαν με κυβερνητική απόφαση ή με απόφαση του εργοδότη τους σε καθεστώς αναστολής και καθ’όλη τη διάρκειά της, ως βάση υπολογισμού του Δώρου Χριστουγέννων 2020 θα λαμβάνεται ΟΧΙ ο ονομαστικός μισθός, όπως ορίζει η Εργατική Νομοθεσία, αλλά ο μισθός της αναστολής, δηλαδή τα 534 ευρώ!!

Το ίδιο, χωρίς να το προβλέπει η ρύθμιση, φαίνεται ότι θα ισχύσει και για όσους υπήχθησαν στον θεσμό της «συνεργασίας».

Άμεση συνέπεια της νέας αυτής εργατοκτόνας διάταξης, αν τελικά ψηφιστεί, θα είναι πάνω από 1 εκατομμύριο εργατοϋπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα να λάβουν  Δώρο Χριστουγέννων 2020 από 10% έως και 50% μειωμένο!!

Ας μην λησμονούμε ότι οι περισσότεροι από τους ιδιωτικούς αυτούς υπαλλήλους έχουν ήδη απωλέσει ή θα απωλέσουν μέχρι το τέλος του έτους από 2-4 ολόκληρους μισθούς!!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ, ενόψει συζητήσεως του «μίνι Εργασιακού» την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή, καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την απαράδεκτη και παράνομη αυτή διάταξη!!

Αν δεν αποσυρθεί, η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί όλα τα κόμματα να την καταψηφίσουν αφού οδηγεί στη βίαιη φτωχοποίηση πάνω από 1 εκατομμύριο οικογένειες!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here