Οι αρχαίοι Έλληνες το περιέγραφαν με απόλυτη καθαρότητα.

Η Αλαζονεία οδηγεί τους ανθρώπους να διαπράττουν την Ύβρη… Οι Θεοί τους στέλνουν την Άτη, να τους θολώσει το νου και να διαπράξουν χειρότερες ανοησίες… Κι ύστερα έρχεται η Νέμεσις, δηλαδή η Τιμωρία τους… Τελικά, και η Τίσις, η Καταστροφή τους!

Έχουμε εισέλθει, αισίως, στον ένατο μήνα από τότε που “έσκασε” η “επίθεση” του Quintessential Capital Management (QCM), στην Folli Follie και η αποκάλυψη του μεγαλύτερου σκανδάλου στη νεότερη ιστορία του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Και όμως, όπως είδα- στο Πρώτο Θέμα- μπορεί επενδυτές και ομολογιούχοι να έχουν χάσει όλα τα χρήματα τους που επένδυσαν στην εταιρεία, οι επιπτώσεις στην ούτως ή άλλως χαμηλή αξιοπιστία της εγχώριας επενδυτικής αγοράς να επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο, μπορεί…, μπορεί…, και όμως η οικογένεια Κουτσολιούτσου συνεχίζει σαν να μην έχει συμβεί τίποτε.
Παρά τις ποινικές διώξεις, παρά τις νέες κυρώσεις που έρχονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, παρά…, παρά…, η οικογένεια όχι μόνο διοργανώνει χλιδάτα πάρτι (όπως προφανώς έχει δικαίωμα, άλλωστε όλοι θεωρούνται αθώοι μέχρι τελεσιδικίας) αλλά τα προβάλει μέσω των social media. 
Ετσι λοιπόν είδαμε αναρτήσεις και σχολιασμούς του τύπου” sparkling through the night” , γκλαμουριές και επίδειξη (που συνιστά πρόκληση ) την ώρα που διώξεις που αφορούν κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, διώξεις που συνοδεύονται από απαγόρευση εξόδου από την χώρα, τη δέσμευση όλων των οικονομικών στοιχείων τους μέχρι το κακούργημα της απάτης να αφορά ακόμη και το ίδιο το Υπέρ Ταμείο (ΕΕΣΥΠ Α.Ε.) οι πρώην βασικοί μέτοχοι συνεχίζουν απτόητοι.
Και ακριβώς αυτή η ΕΠΙΔΕΙΞΗ είναι που συνιστά την ύβρη προς όλους όσους με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο έχουν βρεθεί μπλεγμένοι σε αυτό το σκάνδαλο.
Και ταυτόχρονα μία υπενθύμιση προς κάθε υπεύθυνο, αρμόδιο και εμπλεκόμενο στην εξιχνίαση αυτού του σκανδάλου: ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ με ταχύτερο ρυθμό και πιο αποφασιστικά.
Θυμάμαι, πως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, σε μία από τις πρώτες αναρτήσεις μου είχα εκτιμήσει, πως ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ δεν θα έχει βρεθεί άκρη και προφανώς οι μετοχές της εταιρείας θα παρέμεναν εκτός χρηματιστηριακού ταμπλό. Πολύ φοβούμαι, πως ΟΥΤΕ το ΠΑΣΧΑ αλλά ΟΥΤΕ και του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΎΜΑΤΟΣ δεν θα έχουν γίνει-επί της ουσίας- όσα θα πρέπει να γίνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here