Τι βλέπει το ΙΟΒΕ για τον ΟΛΘ και τι δεν βλέπει η αγορά στην πλειονότητα της;

Λίγο ως πολύ στα αζήτητα των επενδυτών και των traders παραμένει η μετοχή του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης παρά τις τεράστιες προοπτικές που διανοίγονται για τον φορέα, μετά το πέρασμα του στους ιδιώτες.
Διαβάζω τη μελέτη του Ιδρύματος (όπου ο Νίκος Βέττας και η ομάδα του κάνουν εξαιρετική δουλειά), σύμφωνα με την οποία εκτιμάται ότι στο διάστημα 2017-19 θα δημιουργηθούν 37 με 49 χιλιάδες ανθρωποέτη εργασίας, ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των επιδράσεων επικεντρώνεται στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου αναμένεται να δημιουργηθούν 31 με 41 χιλιάδες ανθρωποέτη εργασίας ως αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ. 
Στη μελέτη του ΙΟΒΕ με τίτλο “Οικονομικές επιδράσεις από την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ τόσο για την Ελλάδα, όσο για την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α Ευρώπης” ένας εν δυνάμει επενδυτής μπορεί να βρει τα στοιχεία που θα μπορούσε να έχει η πληρέστερη τεχνική ή και οικονομική ανάλυση για την εισηγμένη.
Στα 25,50 ευρώ η μετοχή του ΟΛΘ, στα 257,04 εκατ. € η χρηματιστηριακή αξία, στα 127,09 εκατ. η Καθαρή Θέση, στα 1,78 ευρώ τα κέρδη ανά μετοχή, στα 0,45 ευρώ το μέρισμα, στο 2,02 η αξία/λογιστική αξία. Τι άλλο να σας αναφέρω, απλά ρίξτε μια ματιά στη μελέτη του ΙΟΒΕ, αξίζει τα λεφτά της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here