Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο έκλεισαν οι τιμές για το πετρέλαιο με τον ΟΠΕΚ να συνεχίζει, όπως όλα δείχνουν, τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου μέχρι το Ιούνιο.

To αργό πετρέλαιο παραδόσεως Απριλίου ενισχύθηκε κατά 57 σεντς ή κατά 1% στα $59,09 ανά βαρέλι σημειώνοντας υψηλό πέντε μηνών. Το brent επίσης ενισχύθηκε κατά 38 σεντς στα $67,54 ανά βαρέλι.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί τους συναντήθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν και αποφάσισαν πως θα ακυρώσουν τη συνεδρίαση του Απριλίου πράγμα που σημαίνει πως η επόμενη συνεδρίαση δεν θα γίνει έως τον Ιούνιο. Επιπρόσθετα, την περασμένη Κυριακή, η Σαουδική Αραβία ανέφερε ότι οι παραγωγοί ενδέχεται να χρειαστεί να επεκτείνουν τον περιορισμό των 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα πέραν του Ιουνίου.

Από την άλλη, ο χρυσός χθες σημείωσε απώλειες, με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed.

Συγκεκριμένα ο χρυσός σημείωσε πτώση $1,40 ή 0,1% στα $1.301,50 ανά ουγκιά μετά το υψηλό των $1.306,70 ανά ουγγιά. Το ασήμι σημείωσε μικρή πτώση στα $15.322 ανά ουγγιά. Ο δείκτης του δολαρίου κατέγραψε μικρές μεταβολές και τελικά σημείωσε άνοδο 0,5%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here