Ανοδική η πορεία του πολύτιμου μετάλλου χθες Τρίτη καθώς η διστακτικότητα μεταξύ των επενδυτών για τις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit και η πορεία των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας ενίσχυσε την ελκυστικότητα του χρυσού ως εναλλακτική επένδυση.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 22,70 δολ. ή 1,7% σκαρφαλώνοντας στα 1.344,80 δολ. ανά ουγγιά που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Απριλίου.

Ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο έδωσε και η υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου. Ο δείκτης ICE U.S. Dollar υποχωρεί 0,3% σήμερα στο 96,49.

Κέρδη σημείωσε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Μαρτίου να προσθέτει 22,4 cents ή 1,4% στα 15,967 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός Μαρτίου σημείωσε άλμα 2,7% στα 2,875 δολ. η λίβρα.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Απριλίου ενισχύθηκε 1,8% στα 821 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου σημείωσε ράλι 3,3% σε νέο ιστορικό υψηλό στα 1.453,90 δολ. ανά ουγγιά.

Κέρδη για το αργό

Σε υψηλό τριών μηνών ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το αργό καθώς οι περικοπές που εφαρμόζει το τελευταίο διάστημα ο ΟΠΕΚ στην παραγωγή του φέρνουν κλίμα ανάτασης που θα συμβάλλει στην μείωση της υπερπροσφοράς στην παγκόσμια αγορά.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου κέρδισε 50 cents ή 0,9% σκαρφαλώνοντας στα 56,09 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Νοεμβρίου. Το συμβόλαιο του Μαρτίου λήγει με την ολοκλήρωση των συναλλαγών την Τετάρτη.

Στον αντίποδα, το Brent Απριλίου υποχώρησε λιγότερο από 0,1% στα 66,45 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe μετά από πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Η παραγωγή του ΟΠΕΚ μπορεί να υποχωρεί τους τελευταίους μήνες, ωστόσο σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (EIA), η παραγωγή στις ΗΠΑ από επτά μεγάλα σχιστολιθικά πεδία αναμένεται να αυξηθεί κατά 84.000 βαρέλια την ημέρα τον Μάρτιο, στα 8,398 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Η παραγωγή στη Λεκάνη Permian που καλύπτει περιοχές του δυτικού Τέξας και του νοτιοανατολικού Νέου Μεξικού, αναμένεται να εμφανίσει τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των μεγάλων πεδίων, με άνοδο της τάξης των 43.000 βαρελιών την ημέρα τον Μάρτιο από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την EIA.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here