Υψηλότερα ανεβάζει η διοίκηση της ΔΕΗ τον στόχο για τα EBITDA του 2024.

Πρόσφατα, ο ίδιος ο πρόεδρος και CEO του ομίλου Γιώργος Στάσσης είχε εκτιμήσει πως τα κέρδη/EBITDA το 2024 θα διαμορφωθούν στα 1,7 δισ. ευρώ.

Στόχος, ο οποίος είχε ανακοινωθεί κατά την παρουσίαση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2023.

Στόχος που βάσει των μεγεθών Q1– που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα- στα 459 εκατ ευρώ οδηγούν τους αναλυτές να αναθεωρήσουν τις εκτιμήσεις τους στα 1,8 δισ €.

  •   Η ΔΕΗ ξεκίνησε το έτος δυναμικά με ισχυρή λειτουργική κερδοφορία η οποία μας επιτρέπει να αναβαθμίσουμε τις προοπτικές μας για το 2024.
  • Έχουμε αυξήσει τις επενδύσεις μας σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στη δραστηριότητας της Διανομής σύμφωνα με το στόχο μας να γίνουμε ηγετικός παίκτης καθαρής ενέργειας, κρίσιμων υποδομών και υπηρεσιών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, διατηρώντας παράλληλα ισχυρή χρηματοοικονομική θέση…” 

Τα βήματα για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι:

  • Η συνέχεια της ένταξης στον όμιλο των ρουμανικών δραστηριοτήτων
  • H DEH FiberGrid έχει ήδη περάσει δίκτυο οπτικών ινών σε 185.000 νοικοκυριά. Και αναμένεται η εμπορική λειτουργία τους.

Eπιπλέον έκλεισε χρηματοδοτικά το έργο της ανάπτυξης του δικτύου Ευρώπης – Σαουδικής Αραβίας (East- Med Corridor – EMC) και επίκειται η εκκίνηση των διαδικασιών της κατασκευής. Η ΔΕΗ συμμετέχει με 25% στην κοινοπραξία.

Η Centers (θυγατρική της  STC Σαουδικής Αραβίας) κατέχει ποσοστό 72,159% και η TTSA CY με ποσοστό 2,841%.

Η υποδομή αποσκοπεί στη μεταφορά δεδομένων ανάμεσα σε Ευρώπη και Σαουδική Αραβία.

Τη χρηματοδότηση του project το οποίο αγγίζει τα 700 εκατ. ευρώ, αναλαμβάνουν οι Bank Al Jazira (το μεγαλύτερο μέρος) και σχήμα ελληνικών τραπεζών από τις Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank.

Ξεκίνησε η ενσωμάτωση της Κωτσόβολος.

Ενισχύεται το χαρτοφυλάκιο των έργων ΑΠΕ με 2 GW.

Πρώτα βήματα για την ανάπτυξη Data Centers και AI υποδομών