Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το Greek Space Tech Forum 2024, το πρώτο συνέδριο για την ελληνική διαστημική βιομηχανία του οποίου τις εργασίες παρακολούθησε ένα μεγάλο και διευρυμένο κοινό. Πριν την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης, εκπρόσωποι του ελληνικού διαστημικού οικοσυστήματος είχαν τη δυνατότητα, σε μία ξεχωριστή συνάντηση εργασίας, να συνομιλήσουν με τον υπουργόΨηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Κωνσταντίνο Καράντζαλο. Επί τάπητος βρέθηκε η εθνική στρατηγική στην οικονομία του Διαστήματος, αλλά και η επόμενη μέρα ύστερα και από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το Εθνικό Πρόγραμμα Μικρών Δορυφόρων που προσέλκυσε οκτώ υποψήφια σχήματα.

Ο υπουργός μίλησε στην κάμερα του Banks, στο περιθώριο του συνεδρίου τονίζοντας την σημαντικότητα του 1ου Greek Space Tech Forum.

“Η Ελλάδα αλλάζει σε όλα τα επίπεδα, αλλάζει ψηφιακά, αλλάζει και στον τομέα του διαστήματος.

Όλο το οικοσύστημα των δορυφορικών τεχνολογιών και της βιομηχανικής τεχνολογίας είναι εδώ για να συζητήσουμε αυτό το οποίο έρχεται.

Με αφορμή τα γεγονότα στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας (πυρκαγιές, πλημμύρες) αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε το δορυφορικό μας πρόγραμμα σε ένα πολύ πιο στοχευμένο ώστε να έχουμε δικές πληροφορίες για όλα.

Οι διαγωνισμοί προχωράνε και κοιτάμε την επόμενη μέρα” τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

ΒΙΝΤΕΟ

Greek Space Tech Forum 2024_Σύντομη Δήλωση: Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης from ethosMEDIA SA on Vimeo.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ