Στην κατάθεση μηνύσεων αλλά και αγορεύσεων του στην Ολομέλεια της Βουλής προχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει ανωμοτί στους εισαγγελείς κατά τη Διαφθορά, για την υπόθεση Novartis.

Μια ημέρα μετά την άσκηση διώξεων εις βάρος τριών προσώπων για υπερτιμολόγηση φαρμάκου το 2008, ο πρώην Υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στην υπόθεση, αποφάσισε να απαντήσει καταθέτοντας στους εισαγγελείς μηνύσεις που έχει υποβάλει αλλά και σχετικές αγορεύσεις του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν προγραμματισμένο να παράσχει ανωμοτί εξηγήσεις στους εισαγγελείς, ως ύποπτος για τέλεση παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση.

Όπως υποστηρίζει, όμως, στην ανακοίνωση του  κατέθεσε «στην Εισαγγελέα Διαφθοράς τις επτά μηνύσεις, που έχω ασκήσει κατά των ψευδομαρτύρων της πολιτικής σκευωρίας »Novartis», κουκουλοφόρων και μη, καθώς και τις τρεις σχετικές με αυτή τη δυσώδη υπόθεση αγορεύσεις μου στην Ολομέλεια της Βουλής».  «Η υπόθεση Novartis θα παραδοθεί στην πολιτική και τη συνταγματική ιστορία της Ελλάδας ως άθλια πολιτική σκευωρία», καταλήγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, όμως, οι ενδείξεις εις βάρος του στηρίζονται τόσο σε μαρτυρικές καταθέσεις, όσο και σε χειρόγραφες σημειώσεις, εικονικά τιμολόγια και εσωτερικής χρήσεως βίντεο της φαρμακευτικής εταιρείας…

«Στις μηνύσεις και τις αγορεύσεις μου καταγράφονται ξεκάθαρα τα γεγονότα και σκιαγραφούνται οι εμπνευστές και οι εκτελεστές αυτής της πολιτικής πλεκτάνης. Εξηγήσεις θα δώσουν αυτοί και μόνον αυτοί», εξηγεί σε δήλωση του ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Όσοι ενεπλάκησαν σε αυτό το αποκρουστικό κατασκεύασμα που αποτελεί, όπως από την πρώτη στιγμή είχα εξαγγείλει, κυλώνειο άγος για τη χώρα μας, θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν για τις πράξεις τους», συμπληρώνει.

 

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here