Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση του Insider-trading στην οποία κατηγορούνται ότι ενεπλάκησαν και δύο Έλληνες επιχειρηματίες, οι Γιώργος Νίκας και Τηλέμαχος Λαβίδας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ένας trader μπορεί να αποτελεί το συνδετικό «κρίκο» μεταξύ του «insider-trading» που αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα «και των φαινομενικά ανεξάρτητων ερευνών στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία».

Πρόκειται για τον Marc Demane-Debih έναν μυστηριώδη trader με έδρα τη Γενεύη, ο οποίος συνελήφθη πέρυσι στη Σερβία κατόπιν αμερικανικού εντάλματος.

Και παρά το γεγονός ότι στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται τραπεζίτης της Goldman Sachs Group Inc., πολλά κατηγορητήρια αναφέρουν και έναν ανώνυμο Ελβετό trader.

Το όνομά του δεν εμφανίζεται σε κανένα από τα κατηγορητήρια αλλά χρησιμοποιούνται κωδικές ονομασίες.

Παρόλα αυτά κύκλοι από το Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης και άτομα που γνωρίζουν πολλά στοιχεία για την υπόθεση αναφέρουν το όνομα του Demane-Debih.

Ο ίδιος μαζί με τον Walid Choucair, που καταδικάστηκε για παράνομες συναλλαγές και διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών, φέρονται με κάποιον τρόπο να συνδέονται και να είχαν επαφές στο πλαίσιο ενός τεράστιου δικτύου που διαχειρίζονταν πληροφορίες.

Ο Choucair, επίσης είναι πιθανό να είχε επαφές και με τον Joseph El-Khouri, τον trader και παίκτη του πόκερ που είναι και ο ίδιος κατηγορούμενος για την υπόθεση της Ν. Υόρκης.

Αναλυτές κάνουν λόγο για ένα δίκτυο traders σε Ευρώπη και ΗΠΑ που συνδέονταν με τραπεζίτες και κατηγορούνται πως έβαζαν στοιχήματα βασισμένα σε απόρρητες πληροφορίες που είχαν συλλεχθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη διαρροή πληροφοριών οι Αμερικανοί θεωρούν ότι έχουν βρει την «πηγή».

Η Darina Windsor, πρώην τραπεζίτης της Centerview Partners LLC στο Λονδίνο, φέρεται να έστειλε εμπιστευτικές πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το 2013 σχετικά με την Onyx Pharmaceuticals Inc. στον Benjamin Taylor.

Ο ίδιος εργαζόταν στη Moelis & Co. ήταν τότε ζευγάρι με την Windsor. Ο Taylor εν συνεχεία μοιράστηκε τις πληροφορίες μέσω μεσαζόντων με traders που αγόραζαν μετοχές, δικαιώματα προαίρεσης ή άλλα παράγωγα συνδεδεμένα με την εταιρεία.

Ο Taylor απέστειλε επίσης έγγραφα σχετικά με ενδεχόμενη εξαγορά της Life Technologies Corp. σε έναν διαμεσολαβητή, ο οποίος τις παρέδωσε σε έναν ανώνυμο Ελβετό trader, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Ο ανώνυμος trader έβγαλε 1,5 εκατομμύρια δολάρια από την πληροφορία για την Life Technologies την οποία μοιράστηκε με έναν ρεπόρτερ στον Καναδά.

Διαβάστε επίσης:

Που βρίσκεται ο Γιώργος Νίκας;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here