Σημαντική αποκλιμάκωση σημειώνουν οι αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαϊκού νότου μετά την πολιτική διέξοδο που υπήρξε στην Ιταλία και παρά την αποχώρηση Ραχόι απ’ την πρωθυπουργία της Ισπανίας. Την ίδια ώρα πιέσεις υπάρχουν στα ομόλογα του «πυρήνα» της Ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, που είχε φθάσει ως και το 3,2% τις προηγούμενες ημέρες έχει υποχωρήσει στην περιοχή του 2,55%. Μεγαλύτερη η αποκλιμάκωση στα βραχυπρόθεσμης διάρκειας χρεόγραφα με την διετία πλέον να κινείται πέριξ του 0,69% από 2,77% που είχε φθάσει στις 29 Μαΐου.

Ανάλογη εικόνα και στα πορτογαλικά ομόλογα που επίσης πιέστηκαν αρκετά τις προηγούμενες ημέρες. Η απόδοση της 10ετίας έχει υποχωρήσει στα επίπεδα του 1,81%.

Στην Ισπανία, όπου ο πρωθυπουργός Ραχόι αποχωρεί μιας και περνά η πρόταση μομφής που είχαν καταθέσει οι Σοσιαλιστές, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινείται στο 1,44%

Στην Ελλάδα η απόδοση της 10ετίας υποχωρεί στο 4,46%.

Την ίδια ώρα στη Γερμανία, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου (bund) ενισχύεται στο 0,387%. Πιέσεις επίσης και στα γαλλικά χρεόγραφα με την απόδοση της 10ετίας να κινείται στο 0,71%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here