Για τα πεπραγμένα του ως πρώην διευθυντής της Thomas Cook μίλησε ο Πέτερ Φανκχάουζερ, ο οποίος μίλησε ενώπιον επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του κλάδου τουρισμού και πρώην CEO του παλαιότερου ταξιδιωτικού πρακτορείου ανέφερε πως στόχος του ήταν η διάσωση της εταιρείας και με αυτόν τον γνώμονα κινήθηκαν όλες οι ενέργειές του όταν διαφάνηκε πως υπήρχε ο κίνδυνος κατάρρευσης.

Ο Πέτερ Φανκχάουζερ, ζήτησε και πάλι συγγνώμη από τους πελάτες, το προσωπικό και τους προμηθευτές της εταιρίας. Ερωτηθείς σχετικά, έδωσε μια αναμενόμενη απάντηση, δηλώνοντας πως η ευθύνη για την πτώχευση  μοιράζεται μεταξύ πολλών πλευρών που προσπάθησαν – και δεν κατάφεραν – να καταλήξουν σε μια συμφωνία διάσωσης.

Αναφορικά με τον μισθό του, ο οποίος άγγιξε τα 1,29 δολάρια συμπεριλαμβανομένων  διαφόρων παροχών, ο Φανκχάουζερ δήλωσε ότι δεν όρισε ο ίδιος το ύψος των μηνιαίων απολαβών του ούτε αποφάσισε για τα μπόνους.

«Δεν πρόκειται να προσπαθήσω να υπερασπιστώ τον βασικό μου μισθό, διότι σε σχέση με τον βασικό μισθό ενός απλού εργαζομένου, είναι ένα τεράστιο ποσό… κατανοώ πλήρως το κοινό αίσθημα», δήλωσε. «Ωστόσο, αυτό που μπορώ να απαντήσω σε αυτό είναι ότι εργάστηκα ακούραστα για την επιτυχία αυτής της εταιρίας και λυπάμαι βαθύτατα που δεν κατάφερα να πετύχω τη συμφωνία» πρόσθεσε.

Σχετικά με τα χρέη του ομίλου ο πρώην CEO υποστήριξε ότι περιόρισαν τις προσπάθειές του να μεταμορφωθεί η εταιρία μετά τον διορισμό του το 2014, ενώ για το μπόνους των 750.000 λιρών που έλαβε το 2017 θα μπορούσε θεωρητικά να επιστραφεί, αλλά το 30% του ποσού καταβλήθηκε σε μετοχές που τώρα δεν έχουν καμία αξία.

«Η δέσμευσή μου στην εταιρία ήταν ξεκάθαρη: ποτέ δεν πούλησα ούτε μία μετοχή, διότι πίστευα σε αυτή την εταιρία», ανέφερε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here