ΓΑΙΑΟΣΕ είναι  η εταιρεία που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία και το τροχαίο υλικό του ΟΣΕ. Ανήκει φυσικά στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων που επισήμως ονομάζεται ΕΕΣΠ (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας).

Η σημερινή διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ κατάφερε μετά από 12 χρόνια διαδικασιών, ενστάσεων και αναβολών να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο που τελικά κατοχυρώθηκε στην κοινοπραξία της Goldair Cargo και της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ.

Αύριο, Πέμπτη, πραγματοποιείται η  έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων ΓΑΙΑΟΣΕ. Η κ. Αικατερινάρη εκ μέρους του Υπερ-Ταμείου ως βασικός μέτοχος, έχει εισηγηθεί ριζική αναδιάρθρωση της διοίκησης ΓΑΙΑΟΣΕ. Ο κ. Αθανάσιος Σχίζας έχει την ατυχία να διοικεί την ΓΑΙΑΟΣΕ ως  διευθύνων σύμβουλος από το 2013.

Επόμενος στόχος της ΓΑΙΑΟΣΕ ήταν ο διαγωνισμός για το εμπορευματικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανταγωνιστικός διάλογος με τους τρεις υποψήφιους επενδυτές (ΤΕΚΑΛ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΜΕΤΚΑ και Άκτωρ) για να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών.

Εκτός όμως από το εμπορευματικά κέντρα η ΓΑΙΑΟΣΕ διαχειρίζεται μεγάλη ακίνητη περιουσία, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί για τους οποίους κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί διάφορα σχέδια αξιοποίησης.

Οι αλλαγές στη διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ έρχονται μετά την αντίστοιχη αλλαγή στα ΕΛΤΑ και όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς το Υπερταμείο προχωρά στην επαναξιολόγηση όλως των στελεχών στις 29 εταιρείες του Δημοσίου που έχουν περάσει υπό τον έλεγχό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here