Χάκερ ισχυρίζονται ότι έκλεψαν τον πηγαίο κώδικα της δημοφιλούς εφαρμογής ΤikTok, καθώς και τα στοιχεία λογαριασμών δισεκατομμυρίων χρηστών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Independent, oι ισχυρισμοί περί παραβίασης δεδομένων εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε ένα δημοφιλές φόρουμ hacking το Σαββατοκύριακο, με τους χάκερ να ισχυρίζονται ότι εκμεταλλεύτηκαν έναν ανασφαλή διακομιστή cloud που περιείχε προσωπικές πληροφορίες χρηστών του TikTok.

Οι ισχυρισμοί συνέπεσαν και με μια προειδοποίηση της Microsoft σχετικά με μια «υψηλού κινδύνου ευπάθεια» στην εφαρμογή Android του TikTok, η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει στους χάκερ να «θέσουν σε κίνδυνο τους λογαριασμούς των χρηστών με ένα μόνο κλικ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Independent, οι χάκερ ισχυρίζονται ότι έχουν πρόσβαση σε περίπου 34GB δεδομένων χρηστών του TikTok.

«Θα αποφασίσουμε αν θέλουμε να τα πουλήσουμε ή να τα δώσουμε στο κοινό», έγραψε ένας χρήστης με το όνομα AgainstTheWest σε έναν πίνακα μηνυμάτων του Breach Forums.

Εκπρόσωπος της TikTok αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιαδήποτε παραβίαση, προσθέτοντας ότι η ευπάθεια που εντοπίστηκε από τη Microsoft «δεν σχετίζεται καθόλου με τον πηγαίο κώδικα του backend της ».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here