Υπεγράφη από τον Σύλλογο Εργαζομένων Σ.Ε.Τ.Π. και την Τράπεζα Πειραιώς, η νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση. 

Η υπογραφή της Σύμβασης, είναι αποτέλεσμα μιας – μεγάλης σε χρόνο – διαδικασίας διαπραγμάτευσης με την Τράπεζα, που έλαβε χώρα στο ιδιαίτερο περιβάλλον που δημιούργησε η πανδημία, με επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και κατ’ επέκταση στην Τράπεζα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση είναι 2ετούς διάρκειας και περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις:

  1. Αυξήσεις σε επιδόματα και παροχές

(Επίδομα παιδικής μέριμνας, βρεφονηπιακού σταθμού)

  1. Πρωτοποριακές διατάξεις

(Άδεια για ετήσιο προληπτικό ιατρικό έλεγχο, άδεια γονέα που δεν ασκεί την επιμέλεια τέκνου, οικονομική ενίσχυση τριτέκνων – πολυτέκνων)

  1. Επιβράβευση Δικτύου Καταστημάτων
  2. Ψηφιοποίηση: Εκπαίδευση εργαζομένων – μέτρα για την απασχόληση
  3. Διαδοχή των Συμβάσεων και Προστασία της Απασχόλησης
  4. Ομογενοποίηση Εργασιακών Σχέσεων

(Επιστημονικό Επίδομα, επίδομα άριστης γνώσης ξένης γλώσσας)

Η συμφωνία επιτεύχθη μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς εκπροσωπούμενης από τον κ. Γεώργιο Γεωργόπουλο του Ιωάννη, Ανώτερο Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου και του αντιπροσωπευτικού Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Ε.Τ.Π.) εκπροσωπούμενου από τον Πρόεδρο Ιωάννη Κάκκα του Αθανασίου και τον Γενικό Γραμματέα Στυλιανό Μουλακάκη του Τηλέμαχου, νομίμως εξουσιοδοτημένοι για τη διαπραγμάτευση και υπογραφή της Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε..

Δείτε την αναλυτικά στο παρακάτω pdf

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΣΕ ΣΕΤΠ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης στις δεδομένες συνθήκες είναι ιδιαίτερης σημασίας. O Σύλλογός – Σ.Ε.Τ.Π. – αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση με την υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής και θα συνεχίσει να είναι σταθερά προσανατολισμένος στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας εποχής του Τραπεζικού Συστήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here